nesvakidašnje

"Ne znam ko je ovo, ali biće u mojim noćnim morama!" Koja zvezda se krije iza najčudnijeg stajlinga na dodeli Emija?

0

Pored mora elegantnih i već viđenih kreacija, na 76. dodeli Emi nagrada posebno se izdvojilo izdanje inspirisano – bananom! Ko je odlučio da postane zvezda večeri nesvakidašnjim kostimom i osvoji društvene mreže?

Kostim inspirisan bananom bio je najveće modno iznenađenje na dodeli Emija
Kostim inspirisan bananom bio je najveće modno iznenađenje na dodeli Emijafoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

U Los Anđelesu je sinoć po 76. put održana svečana ceremonija dodele Emi nagrada, na kojoj su uručena prestižna priznanja umetnicima koji stoje iza najuspešnijih serija godine.


Pored iznenađenja prilikom same ceremonije, mnogo pažnje privukla su modna izdanja zvezda na crvenom tepihu, a među najbolje odevenima su glumice Sofija Vergara i Selena Gomez, dok je možda i najbolje stilizovana dama večeri bila Dženifer Aniston.


Bilo je i simpatičnih iznenađenja, poput Ričarda Gada, autora serije "Baby Reindeer", u kiltu, ali ništa nije izazvalo šok kao kostim u obliku banane!

1 / 6 Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

"Ne znam ko je ovo, ali večeras će biti u mojim noćnim morama", "Normalizuje se plašenje dece", "Ovo je uznemirujuće", "Šta pričate? Ovo je zaista vrlo kreativno"... neki su od komentara na Iksu.

 

 

Ko je maskirao u bananu na dodeli Emija?


Crvenim tepihom je u kostimu inspirisanim bananom našla se Nimfija Vind, tajvansko-američka drag kraljica koja je odnela pobedu u 16. sezoni rijalitija "RuPaul's Drag Race".


Ona je nosila kombinezon boje limete, pripijen uz telo, preko kog je bila banana koja izgleda oljuštena napola, sa iscrtanim grudima i licem, uz ekcentričnu periku podignutu u rep sa pramenovima oblikovanim poput grančica i izvučenim ravnim šiškama.

 

Nimfija Vind na 76. dodeli Emija
Nimfija Vind na 76. dodeli Emijafoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Iza lika Nimfije Vind stoji performer Leo Tsao, rođen u Los Anđelesu, koji je živeo u Hong Kongu do šeste godine, posle čega se preselio na Tajvan.

 

Zbog toga što je kao dete dovodio u pitanje norme i očekivanja okoline, trpeo je teško vršnjačko nasilje, zbog kog je morao da promeni školu. U srednjoškolskim danima je razvio svoju strast prema drag performansu i počeo da nosi kreativnu šminku i odeću, a 2017. je diplomirao na Univerzitetu kreativnih umetnosti u Ročesteru.

 


Posle pobede u šouu "RuPaul's Drag Race" istakao je da nas uče da ne govorimo otvoreno i ne pustimo glas, da budemo suptilni, tihi i da se suzdržavamo.


U mom životu je uvek bilo samopouzdanja – objasnio je. – Čak i nakon što pobedite, jednog dana se probudite i ne osećate se dobro, dok drugih ustajete puni vere u sebe. Morate da upamtite da budete svesni i dobrog i lošeg i sve posmatrate kao celinu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dreg kraljice na Kurir TV-u

 

makonda-tracker