pre 53 godine

Da li biste ga prepoznali? Pronašli smo dokaz da je Morgan Frimen nekada bio mlad

0

Kako je Morgan Frimen izgledao u mladosti, jedno je od čestih pitanja na internetu nakon što je glumac proslavio 87. rođendan i izgleda manje-više kao proteklih nekoliko decenija

Morgan Frimen je 1. juna obeležio 87. rođendan
Morgan Frimen je 1. juna obeležio 87. rođendanfoto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

 

Živa legenda holivudske kinematografije Morgan Frimen pre nekoliko dana –1. juna – proslavio je 87. rođendan.


Njegove najnovije fotografije preplavile su društvenu mrežu Iks (nekadašnji Tviter), a mnogi komentarišu da je on jedan od onih koji se nikada ne menjaju, pa tako već decenijama izgleda maltene identično.


Frimen je poslednji put u javnosti viđen 28. aprila, kada je Američki filmski institut organizovao ceremoniju uručenja nagrade za životno delo australijskoj zvezdi Nikol Kidman, a tada je izgledao kao i inače – u godinama, ali vitalan i nasmejan.

 

Najnovija fotografija Morgana Frimena
Najnovija fotografija Morgana Frimenafoto: Billy Bennight / ADMedia / Profimedia

"Kako je moguće da se ovaj čovek ne menja?", "On je rođen sa 87 godina", "Morgan Frimen je otkrio eliksir starosti"... neke su od reakcija na Iksu, a može se često pročitati i "Dokažite da je on nekad bio mlad".

Kako je Morgan Frimen izgledao u mladosti?


Morgan Frimen na sceni je još od sredine šezdesetih, a najpre je radio kao plesač na Svetskoj izložbi u Njujorku 1964. godine i postepeno ulazio i u svet glume, paralelno radeći u pozorištu, na televiziji i na filmu.


Jedna od njegovih najznačajnijih uloga s početka karijere je ona u dečijem programu The Electric Company, gde je počeo da se pojavljuje 1971. godine, kada je imao 34 godine, pa su ovo neke od njegovih najstarijih dostupnih fotografija.

 

Morgan Frimen u mladosti
Morgan Frimen u mladostifoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Iako se s godinama, neizbežno, menjao, lako je prepoznati čuvenog glumca na snimcima i fotogrfaijama iz ovog perioda, pre svega zahvaljujući njegovom prepoznatljivom osmehu.

 

Morgan Frimen u mladosti
Morgan Frimen u mladostifoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Morgan Frimen je, inače, rođen u Memfisu, u Tenesiju, kao sin učiteljice Memi Edne i Morgana Porterfilda Frimena, koji je radio kao berberin i preminuo je 1961. godine, pa nikada nije doživeo da vidi sina kao filmsku zvezdu. potiče od afričkoameričkih robova, a DNK analizom otkrio je da su njegovi preci živeli na prostoru današnjeg Senegala, Liberije, Konga i Angole.


Kao dete je živeo kod svoje bake u Misisipiju, a često se u detinjstvu selio dok se nije skrasio s porodicom u Čikagu. Gluma ga je zanimala od malih nogu, pa je već sa devet godina igrao glavnu ulogu u školskoj predstavi, a kao tinejdžer počeo da osvaja glumačke nagrade.

Zanimljivo je da je odbio delimičnu stipendiju za glumu na Državnom univerzitetu u Džeksonu kako bi se pridružio Američkom ratnom vazduhoplovstvu pedesetih, ali je nakon četiri godine u vojsci otišao u Los Anđeles kako bi nastavio da usavršava glumu i ples.


Danas je Morgan Frimen jedan od najcenjenijih glumaca sveta i ima brojna priznanja, među kojima su Oskar, Zlatni globus, SAG nagrada...

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Glumac napustio Holivud zbog karijere u Srbiji

 

makonda-tracker