divan dan

Džulija Roberts slavi 54. rođendan: Mladost su joj obeležili ljubavni brodolomi, a potom i vanserijska karijera

0

Istaknuta dramska umetnica osvojila je srca publike svojom neponovljivom energijom, zavodljivošću i "magnetizmom".

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Čuvena filmska diva Džulija Roberts koja je svetsku slavu stekla devedesetih godina ostvarenjima "Zgodna žena", "Venčanje mog najboljeg druga", "Visoka moda" na današnji dan proslavlja 54. rođendan u krugu porodice i prijatelja, a mnogobrojna publika nije zaboravila na ovaj važan datum.

 

Amerikanka atipične lepote i širokog osmeha rođena je u nedaleko od Atlante u gradu Smirna, kao drugo dete Voltera Gredi Robertsa i Beti Lu. Iako su na prvi pogled odavali utisak idlične porodice razveli su se davne 1971. godine, nakon čega glumčina majka pronalazi novog partnera Majkla Moutsa, a otac ubrzo umire od kancera.

 

Stariji brat Erik bio joj je najveća podrška i motivacija tokom odrastanja, a pored snova da postane doktor veterine, glumački talenat, osećaj za scenu i potajne želja isplivali su nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja, kada je uporedo za univerzitetskim obrazovanjem pohađala dramske sekcije koje su je potpuno očarale i navele da se otisne u umetnički svet i magične drumove Njujorka.

 

Neobične crte lica, izražajnost i prirodna lepota zainteresovali su producente eminentnih filmskih kuća, te 1987. godine Džulija dobija priliku da pokaže svoje potencijale u niskobudžetnim ostvarenjima "Zadovoljstvo", "Mistična pica", "Čelične magnolije" za koji je dobila Oskar za najbolju sporednu ulogu.

 

Džulija Roberts
foto: Profimedia

Nakon ovih vanvremenskih ostvarenja glumica je bila prepoznatljiva na Američkom tlu, a kada su usledile role u kojima je zaigrala rame uz rame sa Ričardom Girom i Meg Rajan njena karijera krenula je nezaustavljivom putanjom.

 

Svetski mediji bili su podjednako zainteresovani i za Džulijin emotivni život, a romanse sa Lijamom Nisonom, Kiferom Saderlandom, Džejsonom Patrikom, Metujom Perijem, Bendžaminom Bretom punile su naslove srane eminentnih časopisa.

 

Nakon ljubavnih razočaranja sreću je pronašla pored Lajla Laveta, a venčanje je usledilo 1993. godine. Na iznenađenje javnosti razvod je usledio nakon samo dve godine jer su odnosi potpuno zahladneli.

 

Iako su mediji nakon ovog brodoloma Robertsovu okarakterisali kao svetsku divu koja nema sreće u ljubavi, uspela je da ih demantuje nakon poznanstva sa kamermanom Danijelom Moderom sa kojim se upoznala na snimaju filma "Meksikanac".

 

Džulija Roberts, Danijel Morder
foto: Profimedia

Na večnu ljubav zavetovali su se 2002. godine, a tokom bračne zajednice postali su roditelji troje dece.

 

Pre nešto više od godinu dana pojavila se vest da je i ova ljubav gotova ali do danas zvanično saopštenje nije objavljeno.

 

Darovitu glumicu publika je imala prilike da poslednji put na velikom platnu vidi u trileru "Igra novca" gde joj je partner bio Džordž Kluni.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker