divan dan

Slavni zavodnik puni 72 godine: Ričard Gir iza sebe ima DVA propala braka, ali je sreću pronašao pored mlade novinarke

10

Čak i u osmoj deceniji glumac osvaja dame širom sveta, jer mu harizmu, inteligenciju i talenat niko ne može oduzeti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jedan od najistaknutijih glumaca svetskog ranga Ričard Gir obeležio je generacije svojim vanvremenskim talentom, muževnošću, šarmom, ali i neverovatnom harizmom kojom je zračio putem velikom platna.

 

Filmskim ostvarenjima " Zgodna žena", "Američki žigolo", "Oficir i džentlmen", "Zgodna mlada", "Jesen u Njujorku" osvojio je mnogobrojnu publiku koja je želela da sazna sve detalje glumčeve privatnosti, a ova opsesija traje sve do danas, iako je Ričard ušao u osmu deceniju života.

 

Gir je rođen davne 1949. godine u Filadelfiji, a njegovo odrastanje opisivao je kao veoma skromno i skrajnuto jer je sa roditeljima živeo na farmi u blizini mesta Sirakjuz, saveznoj državi Njujork.

 

Kao tinejdžer pokazivao je sklonosti ka muzici, te je svirao nekoliko instrumenata, klavir, gitaru, trubu, sve dok se u njegovoj školi nije pojavila dramska sekcija.

 

Godinama je bio deo predstava, gostovanja i amaterskih truba, a njegova želja za glumačkom profesijom tinjala je iz dana u dan, iako Ričardovi roditelji nisu bili oduševljeni tom idejom. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja, Gir dobija stipendiju za Filozofski faklutet u Masačusetsu.

 

Uporedo sa studijama budući dramski umetnik pokušavao je da napravi glumačku karijeru, a na jednoj od audicija zapazio ga je čelni filmski producent sa Brodveja.

 

Ričard Gir, Džulija Roberts
foto: Profimedia

Na filmskom platnu prvi put se pojavio 1975. godine, ali je tek pet godina kasnije dobio priliku da zablista u ostvarenju "Američki žigolo", reditelja Paula Šardera.

 

Karijera je iz dana u dan išla uzlazom putanjom, a svetske lepotice nisu ostale imune na njegov šarm i misteriozan pogled. Među njima je bila i lepotica Sindi Kraford, a ovaj par stalo je na ludi kamen 1991. godine. No, usled generacijskog jaza od čak 17 godine ovaj brak nije opstao, a četiri godine kasnije podneli su papire za razvod.

 

Ričard je kasnije zavoleo glumicu Keri Louvel sa kojom je u braku bio jedanaest godina, a kao krunu ljubavi dobili su naslednika Homera koji je dobio ime po Girovom ocu.

 

Različiti pogledi na budućnost i česta razdvojenost bili su razlozi za kraj ljubavi. 

 

Glumac se nakon razočaranja posvetio karijeri sve dok se nije pojavila mlada novinarka Alehandra Silva koja ga je potpuno opčinila svojom elokventnošću i unikatnošću.

 

Nakon tri godine romanse par se zarekao na večnu ljubav 2018. godine u Vašingtonu, a potom su dobili i dvojicu naslednika. Razlika od čak 35 godina im nimalo ne smeta, jer se Gir danas vodi potpuno drugim načelima nego tokom mladalačkih iskustava.

 

Ričard Gir
foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker