danas puni 81 godinu

RAZVOD RODITELJA NA NJEGA JE OSTAVIO POSLEDICE: Životni put Ala Paćina nije bio nimalo LAK, a o ovome je MAŠTAO kao dete

0

Glumac danas puni 81 godinu, a o njegovom životu bi mogao da se snimi film, pun drame, tuge, ali i emotivnih preplitanja.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Veliki zavodnik, koji nikada nije izgovorio sudbonosno "da", obeležio je jednu eru ulogama u filmovima kao što su "Kum", "Lice s ožiljkom" i "Miris žene".


Alfred Džejm Al Paćino je rođen 25. aprila 1940. godine u Njujorku.

Njegov otac Salvador Pačino je bio iz Italije, a majka Rosa Gerard je čistokrvna amerikanka. Sa samo dve godine, njegovi roditelji su se razveli, a starateljstvo nad njim dodeljeno je majci.

 

Potom se sa majkom preselio u Bronks (deo Njujorka), gde su živeli baba i deda. Baka Alja je bila ta koja je bila zadužena za brigu o Al Paćinu i ona mu nije dozvoljavala da se igra sa drugom decom na ulici.


Igrom slučaja, izgubljeni dečak već sa devet godina počinje da konzumira cigarete, a sa trinaest počinje da pije alkohol.

 

Utehu u teškim vremenima koja su zadesila njegovu porodicu pronalazio je u filmovima. Počeo je da imitira glumce i pokušavao je da odglumi scene iz omiljenih filmova.

 

Gluma mu je vremenom prešla u strast, pa je rešio da upiše školu glume Manhattan's School of Performing Arts, gde je učitelj bio niko drugi nego legendarni Lijem Stracberg.

 

Kao mladić maštao je da će postati slavan bejzbol igrač, ali ga je život nekoliko puta navodio na velike izazove.

 

 

Sa samo 17 godina napustio je srednju školu. Pao je iz svih predmeta osim iz engleskog jezika. Majka se protivila napuštanju škole, te je rešio da pobegne od kuće. Radio je šta je stigao – bio je domar, radio je u pošti... a sav novac je čuvao i plaćao časove glume.

 

- Nikada se glumom nisam bavio zbog novca. Bilo je trenutaka kad sam bio mlad i kad mi je bio potreban novac, posle fakulteta bio sam nezaposlen i nekoliko dana sam spavao na ulici. Ali nikada nisam bio materijalista. Iako bih za sebe, zbog načina života, mogao da kažem da sam rasipnik – dodaje i naglašava kako mu je jedan od najvećih uzora bio deda koji ga je naučio da mnogo i predano radi.

 

Al Paćino
foto: Profimedia


Detinjstvo mu je ipak obeležio razvod roditelja, koji je na njega ostavio posledice, naročito u emotivnom smislu.


- Moji učitelji su mi govorili da mi nedostaje očinska figura. Nisam bio razuzdani tinejdžer, ali sam bio blizu toga. Moji roditelji su se razveli kada sam imao dve godine i od tada otac nije bio u mom životu. Zato sam želeo drugačiji odnos sa svojom decom - pričao je.


Prvi nastup desio mu se 1969. godine na Brodveju u predstavi "Nosi li tigar kravatu", za koju je osvojio nagradu Toni.

 

Nakon bezbroj nezaboravnih uloga, ipak postoji jedna koja je obeležila njegovu karijeru.


- Uloga Majkla Korleonea bila je najteža koju sam odigrao. Nisam ga video kao gangstera: njegova misteriozna pojava zapravo je bila njegova snaga. Nažalost, filmski studio na početku to nije osetio i želeli su da me se reše. Bio sam na početku karijere, pored mene je bio veliki Marlon Brando, ali samo i jedino zahvaljujući reditelju Frensisu Fordu Kopoli ostao sam deo projekta – izjavio je Paćino.

 

Kum, Film, Al Paćino, Marlon Brando
foto: Profimedia

Glumac je sa profesorkom glume Džen Tarant dobio troje dece, ćerku Džuli Mari i blizance Antona i Oliviju sa bivšom devojkom Beverli Danđelo.


 

 

makonda-tracker