ipak je POBEDILA

EPILOG NAKON ČETVOROGODIŠNJE BITKE: Sofija Vergara dobila SPOR protiv bivšeg verenika!

0

Sudski spor između glumice Sofije Vergare (48) i njenog bivšeg verenika Nika Leba (45) dobio je epilog. Naime, sud u Los Anđelesu presudio je u korist Vergare nakon četvorogodišnje bitke oko prava nad embrionima koje su dali da se zamrznu još dok su bili zajedno.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Par je veridbu raskinuo u maju 2014. godine nakon što su se godinu dana pre toga podvrgli vantelesnoj oplodnji. Ona se udala za glumca Džoa Manđaniela u novembru 2015. godine, a 2017. je odlučila da preda dokumente sudu u Kaliforniji nadajući se da će sprečiti Leba da bez njenog pismenog pristanka koristi smrznute jajne ćelije.

 

Ovog utorka stigla je odluka suda koji je udovoljio njenom zahtevu za trajnu zabranu i sprečivši Leba da koristi smrznute embrione "za stvaranje deteta bez izričitog pismenog dopuštenja druge osobe". Drugi sudski spisi govore o prethodno potpisanom dokumentu u kom se bivši par dogovorio da se obe strane moraju složiti da bi se bilo šta učinilo s embrionima.

 

Ovaj 45-godišnjak je ranije tvrdio da je to potpisao pod "prisilom", ali sud je utvrdio da je dokument validan i da ne postoji materijalna činjenica koja potkrepljuje njegovu tvrdnju da su on i Sofija imali "usmeni sporazum" koji bi mu omogućio da koristi embrione s odabranom surogat majkom koja bi eventualno rodila dete.

 

Sofija Vergara
foto: Profimedia

Uz sudski spor u Kaliforniji, Leb je vodio i onaj protiv glumice u Luzijani gde se nadao da će steći pravo nad oplođenim jajašcima. Međutim, slučaj je obustavljen u januaru kada je i tamošnji sud stao na stranu glumice, a potom doneo odluku da se dokumenti otpečate pa su tako postali i javno dostupni. Advokat Nika Leba već je najavio da će se žaliti na ovu odluku Vrhovnom sudu Luzijane.


Podsetimo, zvezda "Moderne porodice" prošle je godine završila na vrhu Forbsove liste najplaćenijih glumica na svetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su bioskopi zapali u krizu, objavio je Forbs. Vergara - koja je trenutno sudija u emisiji "America's Got Talent" - zaradila je neverovatnih 43 miliona dolara u posednjih 12 meseci u plati i angažmanima.
 

 

makonda-tracker