pamtićemo ga po brojnim ulogama

SUPRUGA JE BILA UZ NJEGA U POSLEDNJIM TRENUCIMA: Slavni britanski glumac preminuo nakon duže BOLESTI

0

Slavni britanski glumac preminuo je u 80. godini, a tužne vesti javnosti je potvrdio njegov agent

 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Britanski glumac Ronald Pikap umro je u 80. godini posle duže bolesti, okružen porodicom. Supruga bila je uz njega u poslednjim trenucima.

 

- Veoma će nam nedostajati - rekao je njegov agent i potvrdio vest o smrti glumca.

1 / 3 Foto: Profimedia

Ronald Pikap imao je karijeru ispunjenu raznovrsnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama. Među njegovim ulogama treba izdvojiti nadbiskupa kenterberijskog koga je igrao u seriji "Kruna" i Čarlsa Satona čiji je lik tumačio u seriji "Okružen mrtvima". U filmu "Lolita" glumio je Hambertovog oca u mladosti. A u "The Best Exotic Marigold Hotel" bio je Norman Kazn.

 

Engleski glumac je prvu ulogu odigrao 1964. u seriji "Doktor Hu". A 2012. je novinskoj agenciji "PA" rekao da mu je najdraži glumački zadatak bio Džordž Orvel u filmu iz 1983. "Crystal Spirit: Orwell On Jura". Ostaće upamćen i po ulozi u filmu "The Mission and Prince Of Persia: The Sands Of Time". Ronald Pikap nije odustao od glume ni u poznim godinama igrajući u velikim produkcijskim ostvarenjima.

 

U seriji "Kruna" igrao je 2016. a 2017. glumio je u filmu "Najmračniji čas", prošle godine pojavio se u hororu "End Of Term", prenosi britanski portal.

 

 

makonda-tracker