tuga

PLANETA SE OPRAŠTA OD LEGENDE TELEVIZIJE: Preminuo čuveni voditelj Lari King

0

Jedan od najpoznatijih ljudi u istoriji televizije umro je u 87. godini, javljaju američki mediji

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Lorens Harvi Cejger, poznatiji kao Lari King, legendarni televizijski i radijski voditelj i komičar preminuo je jutros, pišu svetski mediji.


S dubokom tugom, Ora medija mora da saopšti vest o smrti našeg koosnivača, voditelja i prijatelja Larija Kinga, koji je jutros preminuo u 87. godini u losanđeleskom Medicinskom centru Cedars-Sinai — navodi se na zvaničnom Tviter nalogu slavnog TV lica.


Još uvek nije saopšten uzrok smrti, ali je poznato da se King pre nekoliko nedelja borio s virusom korona.
 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Karijeru je započeo još 1957. godine, a usledile su decenije brojnih uspeha, a najčuveniji je njegov šou na Si-En-Enu, u kojem je ugostio veliki brojn poznatih ličnosti, od muzičkih i filmskih zvezda, preko političara, do kontroverznih osoba i poznatih teoretičara zavere. Za svoj rad je osvojoi brojna priznanja, između ostalih i nagrade CableACE i Pibodi.


Prošle godine doživeo je dve velike tragedije za kratko vreme: najpre je 28. jula od srčanog udara preminuo njegov sin Endi (65), a tri sedmice kasnije je rak pluća odneo život njegove ćerke Čaje (51).


Imam osećaj da je to što sam izgubio pogrešan redosled. Nijedan roditelj ne bi trebalo da sahrani dete. Moja porodica i vam se zahvaljujemo na izjavama saučešća i lepim željama. U ovom trenutku potrebno nam je malo vremena i privatnosti da se oporavimo. Hvala vam što to poštujete — poručio je King, koji je zbog pandemije bio sprečen da prisustvuje sahranama svoje dece, što mu je dodatno teško palo.


 

 

makonda-tracker