Od šofera do holivudske zvezde

"BILA JE TOLIKO LEPA DA SAM OSTAO BEZ DAHA": Jedan od najvećih ZAVODNIKA bio je SIGURAN da nema šanse kod NJE, a onda...

0

"Bila je toliko lepa da sam ostao bez daha. Svi momci su je gledali kao boginju, a ja sam bio uveren da nemam nikakve šanse kod nje jer sam sebe doživljavao kao šmokljana", pričao je o svojoj prvoj supruzi.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumac, reditelj, producent, pa i muzičar, Kevin Kostner, od vozača turističkog autobusa za razgledanje Holivuda postao je jedna od najvećih filmskih zvezda! Iako je danas napunio 66 godina, i dalje radi nesmanjenim tempom.

 

- U ovom poslu sam više od tri decenije, a još uvek jedva da prođe dan a da se ne setim slučajnog susreta sa slavnim glumcem Ričardom Bartonom. Jednog dana 1980. godine, spletom neobičnih okolnosti, na aerodromu sam čekao let za Meksiko. Isti avion čekao je i Barton, a iako se nismo poznavali, počeli smo da pričamo i on mi je rekao da se isplati da budem strpljiv i uporan ako želim da postanem glumac. Ne mogu ni da zamislim kako bi izgledao moj život da ga nisam poslušao - pričao je pre nekoliko godina u jednom televizijskom intervjuu Kevin Kostner o svom početku filmske karijere.

 

Verovatno bi se i sam Barton iznenadio kad bi saznao da je Kostner posle njihovog razgovora snimio pedesetak filmova i da još radi nesmanjenim tempom.


Ali, da nije bilo sugestivnog Ričarda Bartona, Kevin Majkl Kostner danas bi verovatno radio u reklamnoj industriji u Linvudu, predgrađu Los Anđelesa, gde je i rođen 18. januara 1955. kao najmlađi sin električara Vilijama Kostnera i socijalne radnice Šeron Rej. Ona je posle smrti drugog deteta, nedugo nakon porođaja, svu svoju pažnju usmerila na Kevina, koji je na svet došao godinu kasnije.

 

Kao dečak pevao je u crkvenom horu, a kad je ušao u pubertet, počeli su da ga privlače sportovi, posebno košarka i fudbal. Škola ga nije uopšte zanimala i na nastavu je odlazio samo zato jer se to moralo, što se najbolje videlo po ocenama – jedva prolaznim. Ali, uprkos tome što je bio vešt u sportovima, u školi nije bio popularan.

 

Nastavak teksta na sledećoj strani...

makonda-tracker