DANAS PROSLAVLJA 86. ROĐENDAN

10 MALO POZNATIH DETALJA IZ ŽIVOTA SOFIJE LOREN: Sa 23 godine udala se za OŽENJENOG ČOVEKA,a evo zašto je bila u ZATVORU

1

Legendarna italijanska glumica danas je proslavila 86. rođendan. U to ime, otkrivamo vam nekoliko činjenica o njenom životu koje sigurno niste ranije čuli.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sofija Vilani Šikolone rođena je 20. septembra 1934. godine u Rimu u siromašnoj porodici. U malom stanu živela je s majkom Romildom, ocem Rikardom, sestrom Marijom, dekom, bakom, ujacima i tetkama, a veruje da ju je život u siromaštvu učinio žilavom i jakom ženom.

 

U detinjstvu nije važila za devojčicu na koju dečaci obraćaju mnogo pažnje, ali je gotovo preko noći postala lepotica bez premca, pa je sa 14 godina osvojila drugo mesto na takmičenju za mis, a već u 15. godini okušala sreću u glumi. I uspela je - nakon nekoliko manjih uloga, počela je da igra glavne role. Za ulogu u filmu Ćoćara osvojila je nagradu Oskar i tako postala prva glumica iz neke zemlje van engleskog govornog područja koju je nagradila Američka filmska akademija. Danas važi za jednu od najvećih legendi ne samo italijanskog i evropskog već i svetskog filma.


Ovo su neke zanimljivosti o njoj koje verovatno niste znali.


1. Izvesno vreme, njena porodica je živela u blizini Napulja, gde su napadi iz vazduha bili česti tokom Drugog svetskog rata. Kada je imala šest godina, Sofiju je u bradu pogodio šrapnel.

1 / 6 Foto: Profimedia

 

3. Mnogi legendarni glumci bili su zaljubljeni u nju, između ostalih Keri Grant i Piter Selers.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker