NE PIŠE joj se DOBRO

PRIZNALA KRIVICU, PA OSUĐENA NA 9 MESECI: Slavna manekenka počinje sa izdržavanjem KAZNE!

0

Slavna manekenka priznala je krivicu i potpisala sporazum, po kojem je osuđena na devet meseci

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavna manekenka Bar Rafaeli u junu je osuđena zbog utaje poreza, a u nedelju je sud u Izraelu potvrdio sporazum. Ona je priznala krivicu i potpisala sporazum, po kojem je osuđena na devet meseci društveno korisnog rada, s kojim će početi 21. septembra, i moraće da plati 610.000 evra, prenosi AFP. Još uvek nije objavljeno šta će manekenka tačno raditi.

 

Bivša devojka Leonarda Dikaprija se, inače, izjasnila krivom pod optužbom da je davala lažne izjave o razdobljima boravka u inostranstvu kako bi izbegla da plati porez u Izraelu, svojoj rodnoj zemlji. Tužioci su rekli da je Bar Rafaeli prikrila stotine miliona dolara zarade od poreske uprave od 2009. do 2012, kada je živela delom u inostranstvu, a delom u Izraelu.

 

Inače, izraelski državljani koji borave u inostranstvu nisu obavezni da prijave svoje prihode van zemlje. Ali izraelske vlasti optužuju manekenku i njenu majku za prijavu fiktivnih boravaka u inostranstvu kako bi iskoristile rupu u izraelskom zakonu i platile manje poreza.

 

Manekenkina majka Cipi Rafaeli, koja se takođe izjasnila krivom i pregovarala o kazni, osuđena je na 16 meseci društveno korisnog rada i novčanu kaznu, kao i na plaćanje zaostalog poreza od 2.300.000 dolara. Ovaj proces trajao je od 2015. godine.

 

 

makonda-tracker