zanimljive činjenice

OBOŽAVAJU GA ŠIROM SVETA, A OVE DETALJE MALO KO ZNA: Nikada ne biste pogodili čime se Tom Henks bavio PRE GLUME!

2

Legendarni glumac Tom Henks sutra proslavlja svoj 64. rođendan, a ovi detalji iz njegovog života malo su poznati javnosti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Tomas Džefri Henks rođen je 9. jula 1956. godine. U glumačke vode uplovio je sa samo 17 godina, a danas važi za jednog od najpopularnijih, najplaćenijih i najomiljenijih glumaca. Ipak, iako je poznat širom sveta, o glumcu koji sutra proslavlja svoj 64. rođendan, postoje brojni detalji koji su malo poznati javnosti.


Bavio se različitim poslovima pre glume

 

Pre nego što je uplovio u glumačke vode, Henks je bio prinuđen da obavlja različite poslove kako bi sebi obezbedio novac za hranu i rentiranje stana. Glumac je tako između ostalog radio na aerodromu u Oklandu gde je prenosio kofere, a kada je bio nešto mlađi, prodavao je kokice i kikiriki na poznatom stadionu u Oklandu.


Pravio je drastične promene svog izgleda zbog uloga

 

Koliko je posvećen i predan svom poslu govore činjenice da je svoje telo zbog uloga dovodio do krajnjih granica - izgladnjivanjem i mršavljenjem do neprepoznatljivosti pripremao se za Oskarom nagrađenu ulogu HIV pozitivnogh Endrjua Beketa u filmu Filadelfija iz 1993. godine.

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Kasnije je vratio kilažu, koju je potom ponovo drastično izgubio zbog uloge u legendarnom filmu Izgnanik iz 20090. godine, koja prati priču Čaka Nolanda, jedinog preživelog u avionskoj nesreći, koji je mesecima bio zarobljen na pustom ostrvu.

 

foto: Profimedia

 

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker