BORI SE SAMA SA SOBOM

GLUMICA SE GODINAMA BORI SA OPSESIVNO-KOMPULZIVNIM POREMEĆAJEM: Megan ne ide u javne toalete i svuda nosi svoj escajg!

0

Svesna je problema koji ima

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Holivudska lepotica Megan Foks zaklela se da nikada u životu neće ući u javni toalet, kao ni da neće koristiti escajg iz restorana. Glumica pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja, zbog čega ima male rituale i pravila kojih se drži.

 

Zvezda "Transformersa" otkrila je još pre deset godina da ima OKP, a a sada je za jedan magazin ispričala koliko je to ometa u svakodnevnom životu, piše "Daily mail".

 

Ono što je interesantno je da se Megan gadi javnih toaleta, pa čak i onih u luksuznim restoranima, gde je sve čisto i pod konac.

 

"To je bolest, ja imam bolest. To nije u redu više. I stalno govorim sebi da neću više da ponavljam neke radnje. Ali ipak ne mogu. Zaklela sam se sebi da neću nikada ući u javni toalet. Kada pomislim da je tamo bio neko pre mene, da je pustio vodu u ve-ce šolji i da su se bakterije raspršile."- rekla je Megan, a potom otkrila da se gadi da koristi tuđi escajg.

 

foto: Profimedia

"Da stavim kašiku ili viljušku u usta, a da ju je pre mene koristilo milion ljudi... Uvek nosim svoj srebrni escajg kada idem u restoran ili kod nekoga." - rekla je ona.

 

Pored toga, Foksova je priznala i da je očajna kuvarica, kao i da bi radije gladovala nego otišla u kuhinju.

 

"Pre ću da umrem od gladi, nego da skuvam nešto. Mislim da bih mogla da izdržim nedelju dana bez jela."- rekla je Megan.

 

Opsesivno-kompulzivni poremećaj je vrsta poremećaja koju karakterišu opsesivne, prinudne, nametljive misli i prisilne radnje, zadaci i rituali kako bi se rešio nerealan strah. Osoba obavlja radnje koje doživljava kao tuđe, nametnute i neprijatne, a kada uradi ili izgovori neke reči, to joj privremeno donosi mir.

 

 

 

makonda-tracker