smatrali su je "krhkom i glupom"

MNOGI SU DOVODILI U PITANJE NJENU INTELIGENCIJU I TALENAT: Ovo je PRAVA i malo poznata ISTINA o životu Merilin Monro!

0

Od rođenja jedne od najvećih filmskih zvezda svih vremena, Merilin Monro, prošle su 94 godine, a njen život i dalje ne prestaje da zanima javnost.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Najpoznatija plavuša u istoriji rođena je 1. juna 1926. godine pod imenom Norma Džin Mortenson u Los Anđelesu.

 

Umrla je sa samo 36 godina, a njena iznenadna smrt i kratak život i dalje intrigiraju

 

Dosta je pojedinosti i zanimljivih informacija koje javnost ne zna u vezi sa ovom glumicom.

 

Malo ljudi zna da je Merilin jedno vreme radila u vojnoj fabrici u kojoj su pravljeni vojni avioni. Bilo je to 1944. godine, kada još niko nije znao ko je Norma Mortenson, a iz tog perioda postoji čak i fotografija glumice koja je nastala u svrhu propagande Ronalda Regana.

 

1 / 7 Foto: Profimedia

 

U detinjstvu Merilin nije imala priliku da se formalno obrazuje pa je zato kasnije u životu postala veliki ljubitelj knjiga. U njenoj kućnoj biblioteci bilo je više od 400 knjiga, a među njima je bilo svega: od fikcije do naučnih knjiga. Legendarna plavuša je u nekim intervjuima kao omiljene pisce izdvojila Hemingveja i Flobera.

 

Jednom je reditelj na setu zatekao kako čita knjigu "Pisma mladom pesniku" i pitao je kako se odlučila baš za tu knjigu.

 

- U noćima kad nemam šta da radim, odem u biblioteku i nasumice otvaram knjige dok ne naletim na stranicu ili paragraf koji mi se sviđa pa onda tu knjigu kupim. Da li je to pogrešno? - upitala ga je.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker