TEŽAK PERIOD

U TRENUTKU NAJVEĆE POPULARNOSTI GLUMICI SE SVET RUŠIO: Kortni Koks je imala nekoliko POBAČAJA, a sve zbog ovog problema!

1

O svemu je javno govorila

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kortni Koks koja je svet osvojila ulogom Monike u popularnoj seriji "Prijatelji" rođena je 15. juna 1964. godine u Birmingemu, Alabama.

 

Kortni Bas Koks je rođena u tipičnoj i bogatoj porodici sa juga Amerike. Njen otac Ričard L. Koks bio je građevinski preduzimač, dok je njena majka bila domaćica. Kada su se, posle 19 godina braka, njeni roditelji razveli 1974, njen otac se odselio u Panama Siti, na Floridi, gde se oženio 1975, a njena majka se udala za njujorškog biznismena Hantera Koplanda. Kortni se zatim sa majkom, dve starije sestre, Virdžinijom i Doti i sa starijim bratom Ričardom preselila u Mauntin Bruk.

 

"Razvod roditelja mi je usadio mišljenje da ništa nije trajno i da svakoj ljubavi ipak dođe kraj", kazala je jednom prilikom Kortni.

 

Kao dete se bavila plivanjem i tenisom. Upisala je i studije arhitekture, ali je odustala nakon godinu dana kako bi se posvetila manekenskoj karijeri. Ta odluka joj je donela manje uloge, ali joj je pomogla i da zaigra u seriji koja joj je obeležila život.

 

Buran ljubavni život:

 

Kortni i Majk Kiton su se se upoznali sredinom 1989. i u vezi su ostali narednih pet i po godina (do 1995). Kortni je, svega mesec dana posle raskida, za magazin „Pipl“ izjavila: „To je najvažnija veza koju sam ikada imala i mislim da je on najdivnija osoba koju sam ikada upoznala.

 

Takođe, ona se zabavljala sa pevačem rok grupe „Kaunting krouz“ Adamom Durikom. On je i napisao pesmu pod imenom „Monkey“ posvećenu njoj.

 

Svog budućeg supruga Dejvida Arketa, upoznala je na zabavi koju je povodom početka snimanja filma „Vrisak“ organizovao režiser Ves Krejven. Između likova koje su u filmu glumili Arket i Koksova javlja se izvesna privlačnost, što se prenelo i u stvarni život. Arket ju je zaprosio pred celom njenom porodicom u Panama Sitiju na Floridi, a par se venčao 12. juna 1999.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker