život poput onog sa platna

IZBORI ZA MIS, REKLAME, MODELING: Fatalna Kim Besindžer bila je kobna po muški rodi, a onda je psihički obolela!

0

Glumac Alek Boldvin je u njenom životu ostavio najveći trag

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prelepa Kim Besindžer za sebe kaže da je izetno stidljiva, što je imalo veliki uticaj na njeno odrstanje. Njena stidljivost je bila ekstremna do te mere, da se onesvešćivala kada bi je nastavnik u školi prozvao da odgovara.

 

Učila je balet od treće godine. Kada je stasala u devojku u srednjoj školi, skupila je hrabrost i otišla na audiciju za navijačice. Sa 17. godina počela je da se prijavljuje na izbore za mis, kako bi dobila stipendiju. Iako nije uspela da pobedi, drugo mesto joj je donelo prvu reklamu koju je mlada Kim uradila.

 

Ubrzo nakon toga, najveća manekenska agencija na svetu, Ford, ponudila joj je ugovor. Odbila je, jer je želela da se bavi plesom i glumom. Upisala se na Univerzitet u Džordžiji, ali ubrzo donela odluku koja će joj promeniti život.

 

Odlučila je da ode u Njujork, da postane model.

 

Iako je zarađivala i to na samom početku 1.000 $ dnevno, Kim Besindžer nikada nije uživala u ulozi modela i jednom je rekla:

 

"Bilo je jako teško. Ideš sa kastinga na kasting i stalno brineš o tome kako izgledaš. Nisam to mogla da podnesem. Osećala sam se kao da me neko drži za gušu."

 

Nikada se nije osećala specijalno lepom, niti joj je to bilo važno. Za jedan magazin je rekla pre mnogo godina, da je uvek izbegavala ogledala.

 

Nedugo posle potpisivanja ugovora sa Ford agencijom, pojavila se na prvoj naslovnoj strani magazina. Posle toga, ponude magazina i reklama, počele se da pljušte sa svih strana. Početkom 70-tih, Kim je krasila stotine stranica najprestižnijih časopisa, kao i bliborda po celoj Americi.

 

Uzela je časove glume, a iz zabave je pevala u Grinič Vilidžu u Njujorku u jednom baru.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker