ZAVISNOST OD DROGE I AGRESIVNOST SMATRALA JE POSLEDICOM TRAUMATIČNOG DETINJSTVA: Kontroverzna životna priča Naomi Kembel

1

Britanska manekenka prekrasnog izgleda i divlje ćudi radi i kada celi svet stoji zbog korona virusa. Iz svog stana pokrenula je Jutjub serijal, sama se slikala za modni magazin ali i neumorno deli savete o higijeni - jer je celi život opsednuta čistoćom.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako će 22. maja napuniti 50 godina, Naomi Kembel, koja u radnoj knjižici ima 34 godine manekenskog staža, a na štednoj 40-ak miliona dolara, još se ne oseća spremnom za penziju.

 

- Ne sviđa mi se reč 'penzija' - izjavila je nedavno u jednom intervjuu.

 

- Ako to više ne budem htela da radim, jednostavno ću prestati. Ali nikad to neću reći. Volim da budem aktivna i mislim da ću uvek biti aktivna.

 

Poslednja Mohikanka iz prvobitne postave supermodela s početka 90-ih ostala je aktivna i nakon što je celi svet zamro zbog korona virusa, od kojeg se skriva u svom stanu u Njujorku. Iz karantina je na Jutjubu pokrenula serijal "No Filter With Naomi", gde vodi intimne razgovore sa svojim slavnim prijateljima kao što su Sindi Kraford, Mark Džejkobs, Šeron Stoun, Nikol Riči ili sestre Vilijams. Na Instagramu emituje prizore iz svoje karantinske svakodnevice, deli higijenske savete i verovatno u sebi tiho likuje što je njena opsednutost higijenom sada postala imperativna norma. Često je isticala da je njena najdraža robna marka Detol, britanski proizvođač sredstava za čišćenje, jer njihove proizvode koristi od detinjstva.

 

foto: Profimedia


- Nakon povratka iz plesne škole prvo sam morala da operem svoje baletske cipele i bodi, tako sam vaspitana - govori Naomi Kembel o svom odrastanju u Stretemu, siromašnom južnom predgrađu Londona. Oca nikad nije upoznala, a njena majka Valeri, profesionalna plesačica, zbog turneja je često i dugo bila odsutna, tako da su se o maloj Naomi uglavnom brinule baka i tetke. Muzičari su je zapazili mnogo pre modnih skauta pa je s 13 godina zaplesala uz Boja Dćordža i njegov bend Culture Club u spotu "I’ll Tumble 4 Ya". Sledeće su godine Boj i njegovi dečaci tinejdžerku koja je volela da nosi crne haljine, jakne i martinke pozvali da nastupi u njihovu muzičkom videu "Mistake No. 3".


- Boj Džordž bio je moj idol. Znala sam s prijateljicom satima da sedim ispred njegove kuće vrebajući ga za autogram. Nekoliko sam puta jajima gađala kombi u kojem je bio Džordž Majkl samo zato što je on bio veliki rival mog muzičkog heroja - otkrila je Naomi.

1 / 5 Foto: Profimedia

Dosta kasnije Naomi je Majklu priznala taj dečji vandalizam iz ljubomore, ali sve su izgladili 1990. saradnjom u spotu za njegovu pesmu "Freedom". Najviše zahvaljujući angažmanu svoje bivše hejterice, Džordžu Majklu se posrećilo da u tom danas kultnom spotu okupi fabuloznu supermodelsku četvorku: Naomi Kembel, Lindu Evanđelistu, Kristi Tarlington i Sindi Kraford.

 

Mama Valeri nije bila najsrećnija što joj ćerka želi na modne piste, ali pristala je uz uslovda ne zapostavi školu. I tako se egzotična lepotica britansko-kinesko-jamajčanskog porekla, s telom koje je Bono jednom opisao kao Božjih ruku delo, počela nezadrživo uspinjati na modni Olimp. Nije taj uspon bio nimalo lagan jer je modni svet tih godina preferirao plavooke i plavokose manekenke bele kože, a goropadna ćud i oštar jezik Naomi Kembel takođe nisu bili po volji modnog establišmenta.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker