životna priča

VIŠAK KILOGRAMA, OPERACIJA NOSA, VRŠNJAČKO NASILJE: Lejdi Gaga je bila devojčica VELIKIH SNOVA, koji su se ispunili

1

Znala je da će biti velika zvezda

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Publika je zove "majka čudovište", a ona je ime Ledi Gaga uzela iz naslova pesme Fredija Merkjurija. Ekscentrična planetarna pevačica upravo je dobila Oskara za najbolju pesmu, o čemu je sanjala dok je kao Stefani Đermanota bila žrtva vršnjačkog nasilja.

 

Pojavila se u crnoj raskošnoj haljini Aleksandera Mekvina, sa ogrlicom "tifani" i klasično podignutom kosom. Ko je očekivao šok - dobio ga je. Ledi Gaga je svoj prvi Oskar primila glamurozno, kao diva, onako kako bi slika Holivuda trebalo da izgleda, glamurozno i bogato, bez podilaženja masovnom ukusu. Iako je nagradu dobila "samo" za pesmu "Shallow" iz filma "Zvezda je rođena", ona je pokazala stil, ukus i svest o važnosti trenutka. Sa Oskarom u ruci, sela je na pozornicu dok se crna svila širila oko nje i držala u rukama zlatnu statuetu kao što majka drži bebu. Lepota ovog prizora mnoge je podsetila na izlazak Merilin Monro, koja je u srebrnoj haljini pevala na rođendanu predsednika Džona Kenedija.

 

Za Ledi Gagu kažu da je pop kameleon koji je živeo hiljadu različitih života otkako se pre deset godina pojavila na sceni. Uspelo joj je da potpuno promeni sliku slave i da skrene reflektore sa devojaka poput Paris Hilton koje su napravile karijere na osnovu toga što nemaju šta da kažu. Kada je svet prvi put čuo taj bezobrazni glas i kultni refren "Roma, ro-ma-ma, Ga-ga, o-la-la, want your bad romance", bilo je jasno da je zvezda rođena. A nije joj bilo lako.

 

Stefani Đermanota rođena je Njujorčanka italijanskog porekla. Odrasla je u dupleksu na imućnom Aper Vest Sajdu, gde joj je otac imao firmu za uvođenje interneta po hotelima. Stefani i mlađa sestra Natali išle su u prestižnu i skupu žensku katoličku školu Sveto srce, koju je pohađala i Paris Hilton. "Sav novac je odlazio na naše obrazovanje", seća se Ledi Gaga. Bila je jedina u razredu koja je radila preko leta, i to kao konobarica u restoranu, a od prvih zarađenih para kupila je Gučijevu tašnu.

 

"Bila sam jako uzbuđena, jer su sve devojčice u Svetom srcu imale fensi tašne, a ja svakakve. Mama i tata nisu mogli da mi kupe onu od 600 dolara." Od četvrte godine je svirala klavir, a već sa 11 počela je da pohađa časove glume. U školskim predstavama je uvek dobijala glavne uloge, zbog čega su joj ljubomorne starije drugarice dale nadimak Mikrob. U to vreme je imala desetak kilograma više nego danas i bila veoma razvijena.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker