fascinirana je ovom pričom

„VOLELA BIH DA SNIMIM FILM O DIVLJOJ ISTORIJI MOJE PORODICE“: Mila Jovović otvoreno o životima svojih SRPSKIH PREDAKA

0

Čuvena manekenka i glumica srpsko-ruskog porekla jedno je od najvećih imena Holivuda, ali se ne odriče svojih korena

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Dobro je poznato da je Mila Jovović ćerka ruske glumice Galine Jovović i Pećanca dr Bogića Jovovića, kao i da je njen otac dugo vodio složen i turbulentan život, zbog kojeg je svojevremeno završio iza rešetaka.


Tata je mislio da od zdravstenog osiguranja može da napravi veliki biznis, pa je 1994. godine zaglavio u zatvoru, gde je ostao punih pet godina. Veoma smo bliski, posebno od kako sam dobila prvo dete. On živi u Las Vegasu i kad god može dolazi da nas obiđe – ispričala je jednom prilikom Mila.

 

Ona ističe da je od svojih roditelja nasledila odlike dveju različitih priroda.


Od mame sam nasledila radoznalost, ljubav prema književnosti i umetnosti i definitivno da dobro razmislim pre nego što nešto odlučim. Od tate sam dobila impulsivnu stranu, neustrašivost, spremnost da ponekad uđem u rizik. Ipak sam ja potomak jedne prilično revolucionarne porodice – rekla je jednom glumica za Sedmicu.

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Kako je Mila istakla, Jovovići su imali zanimljiv život.


Verovatno sam jedini član familije Jovović koji nije bio u zatvoru. Moj deda je, a mislim i njegova braća, bio zatočenik na Golom otoku. Ta priča o tom ostrvu, fascinira me! Zato želim da sa rođakom Mirkom, koji je reditelj, snimim film o Golom otoku. Skoro sam shvatil pravo značenje tog imena, u smislu – ogoljeno ostrvo. Od tada me još više interesuje ta tema. Za Amerikance bi to bilo jako zanimljivo. Volela bih da napravim film o divljoj, nasilnoj, dramatičnoj istoriji moje porodice. Nismo mogli da je izbegnemo, čak i da smo hteli – iskrena je glumica.

 


 

 

makonda-tracker