nezapamćeno delo

PSIHOTIČNI OBOŽAVALAC JU JE UHODIO 3 GODINE, A NAKON TOGA I SVIREPO UBIO: Prelepa glumica nije ni slutila šta je čeka!

0

Rebeka je načinila veliku grešku koja je otkrivena nakon njene smrti

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Rebeka Šefer, glumica i manekenka skupo je platila svoju slavu, tako što je odgovorila svom fanu na pismo.

 

Naime, nju je pre 25 godina (kada je imala svega 21 godinu) ubio psihotični obožavalac Robert Bardo ispred njenog stana u Los Anđelesu, 18. jula 1989. godine. Tri godine pakla Bardo je prethodno mladoj glumici slao mnogobrojna pisma, uhodio je i studio u kom je radila i proganjao više od tri godine.

 

Rebeka, zvezda serije "Moja sestra Sem", bila je glumica u usponu, mlada i veoma lepa. Predviđali su joj blistavu karijeru. Bardo je pokušao da je upozna na setu, doputovao je u Los Anđeles samo zbog toga, ali ga je studio Vorner Bros odbio. Smatra se da je ovo bio okidač za ludog obožavaoca. Do njene kućne adrese došao je posredstvom privatne detektivske agencije. Kobnog dana, Rebeka je otvorila vrata Bardou misleći da je kurir koji je trebalo da joj donese scenario za film. Hladnokrvno ju je upucao na kućnom pragu. Imao je samo 19 godina. Robert Bardo je oduđen na doživotnu robiju bez prava na pomilovanje.

 

foto: Profimedia

Šeferove je označila prekretnicu, jer je dovela do donošenja zakona o uhođenju, najpre u Kaliforniji 1990. godine, a nakon toga i u drugim državama u sastavu SAD, ali i u Kanadi, Australiji, Holandiji, Belgiji, Irskoj, Velikoj Britaniji, Austriji i Nemačkoj koje su sve uskladile svoja zakonodavstva radi kažnjavanja ovakvog ponašanja. Ovim zakonom proganjanje je proglašeno krivičnim delom, a uvedene su i mere kojima se ograničava pristup informacijama lične prirode. Formirana je i specijalna policijska jedinica koja sarađuje s tužilaštvom, advokatima i ljudima iz obezbeđenja zvezda kako bi se "nezgodni" obožavaoci držali na bezbednom odstojanju.

 

 

 

 

 

makonda-tracker