334.000 dolara!

NIKAD NIJE OPRAN, FALI MU DUGME I IMA RUPU OD ŽARA: Ovo je zvanično najskuplji džemper na svetu samo zato što ga je nosio ON (FOTO)

1

Možete li da pogodite kome je pripadao?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Aukcijska kuća Džulijans prodala je čuveni zeleni džemper koji je Kurt Kobejn nosio na snimanju Nirvaninog Unplugged specijala za MTV.

 

Džemper je flekav, ne miriše baš sjajno, ima rupu od žara cigarete i nikada nije opran, a dostigao je cenu od 334.000 dolara! Početno je bio procenjen na 200.000, ali je konačna ponuda anonimnog kupca značajno premašila tu cifru.

 

foto: Profimedia

Veoma nam je važno da je potpuno autentičan, tako da ga nikada nismo oprali. U pitanju je mešavina akrilnih vlakana, likre i mohera, kopča se na pet dugmadi ali jedno nedostaje. Ima rupu od žara, više fleka, i dva džepa — opisao je za Roling stoun Daren Džulijan iz te aukcijske kuće.

 

Prethodni vlasnik, biznismen koji nije želeo da mu ime bude objavljeno, kupio je džemper za 137.000 dolara pre četiri godine.

 

foto: Profimedia

Srećni kupac uz džemper dobija i pismo koje garantuje autentičnost — napisala ga je Džeki Feri, dadilja Kobejnove kćerke Frensis Bin. Njoj je Kurtova udovica Kortni Lav poklonila džemper nakon Kobejnovog samoubistva u aprilu 1994. godine.

 

 

makonda-tracker