skandali

DOŠLI SU U BAKINGEMSKU PALATU KAO GOSPODA, PA ONDA PRAVILI INCIDENTE: Ko se tamo drogirao, a ko je ukrao toalet papir od kraljice...

0

Bez obzira na to jesu li u Bakingemskoj palati krali role toaletnog papira ili su onde koristili narkotike, brojne slavne osobe ostale su u lošem sećanju domaćinima slavnoga kraljevskog zdanja.

 bakingemska palata
bakingemska palatafoto: Profimedia

Glumica Olivija Kolman u seriji "Kruna" glumila je britansku kraljicu, što podrazumeva poznavanje osnovnih pravila protokola i lepog ponašanja, ali, dok je promovisala seriju, u intervjuu za Sunday Times priznala je da je njen suprug za vreme posete palati ukrao jedan predmet koji je odlučio poneti kao suvenir.

 

Bakingemska palata nije reagovala na izjavu, piše BBC. "Kad bi svako uzeo po jedan predmet za uspomenu, onde ih ne bi ostalo tako puno", rekao je portparol.

 

Ko su najpoznatiji prestupnici?

 

Članovi Bitlsa

 

Džon Lenon je svojevremeno priznao da su članovi benda 1965. godine pušili kanabis u toaletu palate pre nego što su im uručena odlikovanja. No, kasnije je Džordž Harison opovrgnuo tvrdnju, pojasnivši da su u toaletu zapalili obične cigarete jer su bili vrlo nervozni i napeti.

 

foto: Profimedia

Robi Vilijams

 

Poznati pevač priznao je da je pušio kanabis u palati, ali je demantovao da mu je onde jednom pozlilo, zbog čega je povraćao.

 

Robi Vilijams
Robi Vilijamsfoto: Profimedia

 

"Jesam li povraćao u Bakingemskoj palati? Ne. Samo sam popušio džoint", rekao je Vilijams.

 

Stiven Fraj

 

Bakingemska palata samo je jedno od poznatih mesta na kojima je ovaj komičar i pisac, prijatelj princa od Velsa, konzumirao kokain.

 

U svojim memoarima Fraj piše da je narkotike 'šmrkao' i u Domu lordova, u Donjem domu britanskog parlamenta, ali i u tv centru Bi-bi-sija.

 

"Može se kazati da sam narušio ugled divnih palata i poseda što ih koristi slavni establišment", napisao je on.

 

Još incidenata na sledećoj strani...

 

makonda-tracker