gluma je odavno iza njega

IZGUBIO JE PAMĆENJE POSLE NIZA MOŽDANIH UDARA: Težak život mališana iz najpopularnije serije na svetu

2

Ukoliko ste devedesetih godina gledali seriju "Malkolm u sredini", niste mogli da ne obožavate Frenkija Muniza, dečaka koji je odigrao glavnu ulogu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Tokom šest godina koliko se serija snimala, Frenki Muniz bio je najverovatnije najpopularniji tinejdžer na svetu s dve nominacije za Zlatni globus i jednom za Emi.

 

Nakon završetka serije, još dve godine je nastavio da se bavi glumom, a onda je sve šokirao izjavom 2008. godine kada je rekao da se povlači iz ove profesije. Mladi glumac odlučio je da se penzioniše u glumi i oproba u novoj profesiji. Poželeo je da postane profesionalni vozač formule.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Međutim, ni ta karijera nije dugo trajala, pa je jedno vreme bio i bubnjar benda Kingsfoil. Nažalost, ničega toga se danas on ne seća. Muniz je naime, imao ozbiljnih zdravstvenih problema zbog kojih danas nema dugoročno pamćenje i većine stvari iz prošlosti se ne seća.

 

On je 2009. godine preživeo tešku saobraćajnu nesreću i tad je imao potres mozga i seriju moždanih udara. Do sada je čak devet puta imao potres mozga, a prvi je doživeo sa sedam godina kada je igrao fudbal, prenosi Pipl.

 

foto: Profimedia

U 2012. godini imao je manji moždani udar, a još jedan nepunih godinu dana kasnije.

 

- Uvek sam bio zdrav. Nikad nisam pio alkohol, nisam zapalio nijednu cigaretu niti probao drogu. Jedino što sam osećao bio je stres. Volim stalno da se krećem i nisam dobar u opuštanju - rekao je Muniz.

 

Kaže da se ne oseća loše jer ne može da se seti dobrog dela svog života.

 

foto: Profimedia

- Znam samo kako je to biti ja, odnosno imati moj mozak. Tek kad me ljudi podsete na nešto što smo radili zajedno, shvatim koliko mi je pamćenje loše. Ne sećam se većine stvari o kojim pričaju, ali ne osećam se tužno ili loše zbog toga. Jednostavno, takav je život. Pokušavam da ga živim najbolje što mogu i iskoristim sve prilike koje imam - rekao je Muniz.

 

Kaže i da mu je u svemu mnogo pomogla verenica Pejdž Prajs, koja mu je predložila da u dnevnik zapisuje sve što su zajedno radili kako bi kasnije mogao da se podseti.

 

Frenki se u manjoj meri vratio glumi, ali se uglavnom pojavljivao u sporednim ulogama u serijama i televizijskim filmovima.

 

 

makonda-tracker