teško se nosi sa svim

"JA ZAISTA NE ŽELIM DA IZLEČIM SVOJU HOMOSEKSUALNOST": Knjiga o Robertu de Niru još uvek nije izašla iz štampe, a već privlači mnogo pažnje

0


Autori biografije Roberta de Nira Starijeg dobili su dozvolu da koriste beleške legendarnog slikara i oca čuvenog oskarovca koji nosi njegovo ime. Međutim, slavni glumac je još uvek nije pročitao ― teško mu je da se nosi s demonima koji su mučili njegovog oca.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Biografija jednog od cenjenijih američkih slikara apstraktnog ekspresionizma pod nazivom Robert De Niro, Sr: Paintings, Drawings and Writings: 1942-1993 uskoro će se naći u knjižarama i u njoj poštovaoci De Nirovog dela imati priliku da saznaju sve o njegovim borbama. Borbi da zaradi novac kojim bi izdržavao porodicu, borbi da stekne poštovanje umetničke zajednice, borbi s mentalnim problemima i jednoj od najtežih ― borbi sa sopstvenom seksualnošću.

 

 

Otac glumca Roberta de Nira počeo je da piše beleške o svojim najintimnijim mislima davne 1963. godine i upravo one činiće kostur knjige o kojoj se već bruji u američkim društvenim krugovima. Neki od detalja koji će se u njoj naći već su osvanuli u javnosti i privukli mnogo pažnje. Među njima je, svakako, pitanje De Nirove seksualnosti, što je nešto sa čime se rvao celog života, budući da su u vreme kada je živeo i stvarao pripadnici LGBT+ zajednice bili izopšteni, a sama homoseksualnost smatrana je bolešću.

Dok se ne izlečim od svoje mentalne i emocionalne bolesti, ako Bog ne želi da budem homoseksualac (zbog čega osećam ogromnu krivicu), pronaći ću ženu koju ću voleti i koja će voleti mene. Ipak, ja ne želim da izlečim svoju homoseksualnost. Prepun sam straha... od nelagodnosti koje izazivaju moje misli, osećanja i instinkti ― pisao je De Niro Stariji.

 

Legendarni glumac nikad nije sa ocem razgovarao o ovim strahovima, ali je otvoreno govorio o njegovoj seksualnoj orijentaciji.

 

Majka mi je to rekla kasnije, ali kad ste mladi izvodite određene zaključke. Nekako sam to shvatio ― iskren je De Niro.

 

Glumac je oduvek bio ponosan na svog oca. Finansijski mu je pomogao čim je počeo da zarađuje od glume, a 2014. godine snimio je dokumentarni film o radu Roberta de Nira Starijeg.

 

1 / 2 Foto: Profimedia

 

Ipak, glumac nije smogao snage da pročita knjigu koja se bavi životom njegovog oca.

 

Tužno mi je da to čitam, on je imao svoje demone. Žao mi je ― istakao je on.

 

 

makonda-tracker