legenda

KAKO JE POSRNUO NEZABORAVNI ČENDLER: Tužna priča Metjua Perija (FOTO)

0

Glumac Metju Peri bio je jedna od najvećih televizijskih zvezda devedesetih, a danas je 50-godišnjak koji svojim izgledom zabrinjava svoju okolinu, ali i milione fanova.

metju peri sa koleginicama iz 'prijatelja'
metju peri sa koleginicama iz "prijatelja"foto: Profimedia

Zvezda serije "Prijatelji" vodila je turbulentan život koji je ostavio traga, pa je danas Metju posrnuli glumac kog svet pamti iz njegovih zlatnih dana kasnih 1990-ih godina, kada je oduševljavao svojim humorom i šarmom.

 

Peri je slavu stekao ulogom Čendlera Binga u kultnoj seriji "Prijatelji", a iako je njegov početak karijere bio vrlo uspešan, poslednjih nekoliko godina novinski članci o njemu češće se pišu zbog njegovog izgleda i problema, a manje zbog uspjha na malim i velikim ekranima. Fotografi su glumca, koji je zarađivao po milion dolara po epizodi "Prijatelja", u junu snimili s ogromnim ožiljkom na licu, neurednih noktiju i prljave kose.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

Peri, koji je četiri puta nominovan za nagradu Emi, nikad nije skrivao da se borio s depresijom i zavisnošću, a prošle godine je proveo tri meseca u bolnici zbog rupture creva.

 

Peri je svoj poslednji film snimio pre čak deset godina, a ne snima ni serije.

U februaru se slavni glumac suočio s još jednim velikim problemom...

 

Nastavak na sledećoj strani.

foto: Profimedia

Iako se prijavio na odikavanje, navodno su ga izbacili zbog neprimerenog ponašanja. Iako je taj period za Perija bio stresan, uskoro ga je klinika za odvikavanje pozvala natrag pa se sam glumac oglasio i rekao kako "tamo i pripada".

 

Iako su "Prijatelji" bili apsolutni hit, a i danas imaju milione vernih fanova, Periju to nije bilo dovoljno za sreću pa se već za vjrme snimanja serije počeo drogirati i opijati, da bi se situacija dodatno zakomplikovala pre 22 godine.

 

 

Naime, tada je zadobio teške porvrede tokom nesreće na džet-skiju, a zbog bolova su mu doktori prepisali jake lekove protiv bolova - koji stvaraju zavisnost.

 

Uzeo sam ih i osećao se bolje nego što sam se ikad osećao. Imao sam veliki problem s tabletama i alkoholom te nisam mogao stati s njima", rekao je.

Bio sam u "Prijateljima" od svoje 24. do 34. godine. Bio sam u tom balonu slave. Naš šestoro smo u to vreme bili posvuda. Iz perspektive drugih činilo se da imam sve. Meni je to bio jako usamljeni period jer sam se borio s alkoholizmom. Imao sam taj problem i pre "Prijatelja", no to je bolest koja napreduje", rekao je.

 

Danas je Peri daleko od glamura crvenih tepiha.

 

Na sledećoj strani pročitajte čime se danas bavi.

 

foto: Profimedia

 

On sve svoje napore ulaže u pomaganje drugim zavisnicima...

 

Isto tako, svoj dom u Malibuu je pretvorio u kuću za zavisnike pod nazivom "Perijeva kuća". Iako je imao dobru nameru, njegov je centar propao zbog lošeg vođenja finansija, pa je naposletku zatvoren.

 

Uz svoju borbu s drogom i alkoholom, Peri je imao dodatnu nesreću što je i teško oboleo od akutnog pankreatitisa. Zanimljivo, to je bolest od koje obolevaju teški alkoholičari i narkomani.

 

foto: Profimedia

 

Iako ima podršku porodice i prijatelja, Peri nije imao sreće ni u ljubavnom životu. Bio je u tri značajne veze, sa Jasmin Blit, Džulijom Roberts i Lizi Kaplan. Nakon tog ljubavnog brodoloma, slavni Čendler ostao je sam.

 

Mnogi smatraju kako je Metju dodatno odbačen od Holivuda i svojih kolega jer zbog svojih silnih problema deluje kao stvarna osoba, a ne zrači zvezdanim sjajem kao što se to očekuje. 

 

 

makonda-tracker