VEČITA BORBA

NAIZGLED SU IMALI SVE, A STVARNOST IM JE BILA NOĆNA MORA: Ove slavne zvezde patile su od MANIČNE depresije, a neki su zbog nje IZGUBILI ŽIVOTE!

0

Dok su neki zatražili pomoć i uspešno se izborili sa zdravstvenim problemom, neki nisu preživeli.

Demi Lovato
Demi Lovatofoto: Profimedia

Demi Lovato, američka glumica i pevačica, nekadašnja zvezda Dizni kanala, nakon jedne televizijske uloge 2010 godine, pokušala je da naudi sebi i završila je u bolnici na lečenju i odvikavanju od narkotika.

 

Tada je saznala da boluje od bipolarnog poremećaja ličnosti. MTV televizija je 2017 godine snimila dokumentarac o Deminim problemima pod nazivom " Jednostavno komplikovano", ali je tada Demi priznala da ipak nije skroz izlečila svoju zavisnost od psihoaktivnih supstanci. 2018. godine, zvezda se predozirala ali je preživela.

 

Nastavak na sledećoj strani.

Bibi Reksa
Bibi Reksafoto: Profimedia

Pevačica albanskog poreka, Bibi Reksa, takođe pati od manične depresije. Naime, ona je na svom Tviter nalogu postavila " Bipolarna sam i više se ne stidim". Nakon toga, usledila je podrška od velikog broja njenih fanova.

 

Tom prilikom Bibi je izjavila da se raduje novim projektima, kao i da će joj sledeći album biti omiljen upravo jer ništa ne krije i ne ustručava se.

 

Nastavak na sledećoj strani.

Kurt Kobejn
Kurt Kobejnfoto: Profimedia

Legendarni pevač grupe Nirvana, umetnik Kurt Kobejn izvršio je samoubistvo 1994. godine, zbog teške depresije, kako se pisalo po stranim medijima.

 

Kao detetu, Kurtu je dijagnostikovan poremećaj pažnje, a kasnije i bipolarni poremećaj ličnosti.

 

Nastavak na sledećoj strani.

Džimi Hendriks
Džimi Hendriksfoto: Profimedia

Kulturna ikona, tekstopisac, pevač i gitarista, Džimi Hendriks, obeležio je je jednu epohu. Smatra se za ikonu rok muzike i za jednog od najuticajnijih gitarista ikada. U adolescenciji je bio izbačen iz srednje škole, takođe i otpušten ranije iz vojske.

 

Džimi je napisao pesmu " Manična depresija" , u kojoj je opisao svoje stanje i probleme koje je imao sa promenama raspoloženja. Uprkos svojim mentalnim problemima, ostao je zapamćen kao najveća rok zvezda, a njegov nastup na Vudstoku se i dalje prepričava. Džimi je preminuo 1970. godine u 27. godini života.

 

Nastavak na sledećoj strani.

Ketrin Zita Džouns
Ketrin Zita Džounsfoto: Profimedia

Velška glumica, Ketrin Zita Džouns, udata za Majkla Daglasa, poznata po ulogama u brojnim filmovima, takođe boluje od problema manične depresije. Spekulisalo se po medijima da je uzrok ove bolesti stres koji je doživela dok se njen suprug Majkl borio sa teškom bolešću.

 

- Ne treba patiti tiho i nema sramote u traženju pomoći- izjavila je Ketrin pre nekoliko godina.

 

Nastavak na sledećoj strani.

Frenk Sinatra
Frenk Sinatrafoto: profimedia

Frenk Sinatra, poznati američki glumac i pevač, koji je preminuo davne 1998. godine, bolovao je od manične depresije.

 

Bio je poznat po svom nestabilnom raspoloženju " iza scene"

 

 

 

 

 

makonda-tracker