tragično

PROŠLO JE 11 GODINA OD SAMOUBISTVA KOJE JE POTRESLO SVET: Zavodio je prelepe holivudske zvezde i ubio se nakon najuspešnije glumačke uloge

0

I dan-danas se pamti ime Hita Ledžera, glumca koji nije uspeo da podnese velike terete na duši

hit ledžer
hit ledžerfoto: Profimedia

Hit Ledžer rođen je 4. aprila 1979. u Pertu u Australiji i, kao većina njegovih kolega, karijeru je počeo u televizijskim serijama.

 

Važio je za jednog od najboljih mladih glumaca u Holivudu i mnogi su mu predviđali blistavu karijeru. Ali, nažalost, predoziranje lekovima koštalo ga je života i zauvek prekinulo karijeru.

 

Glumčevo beživotno telo pronašla je spremačica u stanu na njujorškom Menhetnu. Iako se sumnjalo na samoubistvo, obdukcija je pokazala da je Hitu presudilo slučajno predoziranje lekovima.

 

Iza njega je ostala, tada trogodišnja, kćerkica Matilda koju je dobio u vezi s glumicom Mišel Vilijams.

 

"Nedostajala mu je njegova devojčica, nedostajala mu je porodica. Bio je očajnički nesrećan. Nije mogao da spava i uzimao je tablete za spavanje, ali mu nisu pomagale. Rekao je da mora prestati s tim", rekao je Hitov prijatelj Geri Grenel, u dokumentarcu "I am Heath".

 

Ledžer je odmalena bio impresioniran glumom, te je još u najranijem dobu znao čime želi da se bavi. Nakon završetka srednje škole, krajem devedesetih preselio se u Holivud.

 

Jedan od njegovih biografa objavio je da Ledžer nije jedan od najboljih australijskih glumaca, ali da bi uz pažljiv odabir uloga sigurno to mogao da postane. Često se spominjalo da niko ne zna šta će Ledžeru doneti budućnost, ali niko nije ni slutio da će to biti iznenadna smrt.

 

foto: Instagram/printscreen

 

Džoker u filmu "Mračni vitez" bio je njegova najuspešnija rola, za koju je posthumno dobio Oskara za najbolju mušku sporednu ulogu. On je drugi glumac koji je ikada dobio ovo prestižno priznanje nakon smrti.

 

Na snimanju filma "Ned Keli", zaljubio se u stariju koleginicu, svoju zemljakinju, Naomi Vots i s njom započeo romansu koja je trajala dve godine.

 

"Imali smo predivnu vezu. Trajala je samo dve godine, ali on me činio srećnom. Stvarno je bio posebna duša i veliki glumac. Znam da je imao još toliko toga da pruži. Njegova smrt velika je tragedija za njegovu kćerku koja uopšte neće poznavati oca", rekla je glumica u jednom intervjuu 2011. godine i dodala da je uverena kako više nikada neće imati vezu kao što je bila ona s Ledžerom.

 

Nekoliko godina kasnije glumac je otpočeo romansu s koleginicom Mišel Vilijams.

 

foto: Profimedia

Njihova ljubav bila je burna, raskidali su i mirili se više puta, a bili su i vereni. Kruna njihove ljubavi je ćerkica Matilda koju su dobili 2005. godine, koja je u potpunosti promenila život ovog glumca.

 

Hitov prijatelj i partner iz filma "Planina Broukbek" Džejk Gilenhal postaje i kršteni kum Ledžerove ćerke. Iako su postali roditelji, njihova ljubav je između Hita i Mišel pukla 2007. godini. Sa raskidom se nije dobro nosio, te je postajao sve depresivniji i nervozniji.

 

Spekulisalo se da se okrenuo alkoholu, a ni korišćenje opijata nije mu bilo strano. Paparaci su ga neprestano pratili, dok su mediji izveštavali o svakom njegovom koraku, što je dodatno pojačavalo tenziju.

 

Nakon raskida s Mišel pričalo se da je o bio u vezi s bivšim modelom Helenom Kristensen, a sumnjalo se i da ga je glumica Meri Kejt Olsen, s kojom je neposredno pred kraj života postao blizak, gurnula u smrt time što ga je navukla na smrtonosne lekove.

 

O romansi između glumice Lindzi Lohan i Hita Ledžera dugo se pričalo, ali zapravo nikad nije potvrđeno da su bili zajedno. Kako je njen dnevnik pre nekoliko godina procurio u medije, postalo je očigledno da je Lindzi zaista volela Hita i patila za njim dugo posle njegove smrti.


"Danas je Hit umro. Bio je ljubav mog života. Naučio me svemu što znam, bio je sve što želim i više. Volela bih da me zagrli i da čujem njegov smeh", napisala je Lindzi na dan njegove smrti u svom dnevniku.

 

 

makonda-tracker