nezaboravne

5 LEGENDARNIH LEPOTICA HOLIVUDA: One su važile za najlepše žene na svetu

3

Lepota, šarm, talenat i karakter učinile su ih magnetski privlačnima.Ovo su najveća ženska imena holivudske kinematografije.

Elizabet tejlor
Elizabet tejlorfoto: Profimedia

Ove dame ostavile su neizbrisiv trag na filmu. Evo ko su te neverovatne žene, kako piše Lepa i srećna:

 

Elizabet Tejlor

 

Počevši od svog detinjstva do smrti 2011. godine, glumica rođena u Londonu, koja je život provela u Los Anđelesu, bila je i ostala jedno od najvećih glumačkih imena svetske kinematografije. Prepuna uspona i padova, njena biografija izgleda kao da je napisana po najboljem receptu „fabrike snova”, baš onako kako to i zahteva prava holivudska sapunica. Talenat za glumu i zadivljujuća lepota Elizabet Tejlor ostaće sinonim holivudskog glamura.

 

Brižit bardo
Brižit bardofoto: Profimedia

Brižit Bardo

 

Kreativni direktor Šanela Karl Lagerfeld jednom prilikom je izjavio da je Brižit Bardo „najveća modna ikona svih vremena”. Njen mladalački duh i naglašen zavodljiv stas ostavili su neizbrisiv trag u modi, filmu i shvatanju ženstvenosti, a njen stilski potpis definisao je današnje shvatanje francuskog stila, šarma i elegancije, koje se pripisuje Parižankama. Godine 1986. prodala je lične dragocenosti i osnovala fondaciju za zaštitu životinja koja i danas nosi njeno ime.

 

sofija loren
sofija lorenfoto: Profimedia

Sofija Loren

 

Najpoznatija i najnagrađivanija italijanska glumica (84) poseduje šarm koji je i dan-danas teško dostižan brojnim zvezdama. Njena neobična lepota i osećaj za stil ostali su nepresušnaA inspiracija modnim dizajnerima, trendseterima, frizerima i šminkerima. Za njene karakteristično našminkane „mačje” oči može se reći da su najviše kopiran stil u istoriji šminkanja. I dalje je muza dizajnerskog dvojca D&G.

 

greta garbo
greta garbofoto: Profimedia

Greta Garbo

 

Američka glumica švedskog porekla i jedna od najvećih filmskih zvezda tridesetih godina 20. veka, bila je potpuno atipična predstavnica Holivuda. „Božanstvena Greta” snimila je 28 filmova, ali je bila veliki pustinjak. Vešto je izbegavala intervjue i pojavljivanja u javnosti, te je od 1941. kada se povukla, pa do smrti 1990. stvorila svojevrstan mit o sebi kao jednoj od najmisterioznijih javnih ličnosti.

 

katrin denev
katrin denevfoto: Profimedia

Katrin Denev

 

Poznata je po fantastičnim ulogama u filmovima 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, ali i po nežnom izgledu i lepoti koja je odolela vremenu. Sa 133 filma, 16 naslovnih strana francuskog Voga i mnoštvom fotografija najpoznatijih svetskih fotografa, dugo godina je bila muza čuvenih stvaralaca iz sveta filma, mode i fotografije. Jedna od najlepših plavuša, misterioznog izraza lica, ideal je francuske lepote.

 

 

makonda-tracker