ni targa, ni glasa

Poznata glumica NESTALA, izgubio joj se SVAKI TRAG: Uklonjeni bilbordi sa njenim likom, izbačene uloge, premijere otkazane!

0

Sumnja se da je u zatvoru...

Fan Bingbing
Fan Bingbingfoto: Profimedia

 

Najpopularnija kineska glumica, koja je poznata i širom sveta s obzirom da je i deo holivudske produkcije nestala je bez traga. Nema ni traga ni glasa od Fan Bingbing već više od tri meseca, a svetski mediji pretpostavljaju da je u tajnosti odvedena u pritvor, s obzirom na njen sukob sa tamašnjim vlastima usled navodne utaje poreza.

 

Lepa Fan svetsku slavu stekla je u ulogama u hit filmovima "Iron Man" i "X-Men", a u maju je u Kanu promovisala i novi špijunski blokbaster u kojem su joj koleginice zvezde poput Džesike Čestejn, Penelope Kruz, Marion Kotijar... Njeno bogatstvo procenjuje se na više od 100 miliona dolara, a na društvenim mrežama prati je više od 62 miliona fanova, te je zaštitno lice najprestižnijih brendova sveta... Ipak, 37-godišnja glumica prosto je isparila pre izvesnog vremena - njen profil na društvenoj mreži je potpuno neaktivan, reklame sa njenim likom u Kini su odjednom povučene, a o njoj se jednostavno ništa ne zna. Fanine kolege uhvatila je panika, a fanovi su i više nego zabrinuti, kako prenosi "NY Times", s obzirom da je zaista misterija kako neko toliko poznat u savremeno doba može da nestane bez ikakvog traga, bez obzira da li je to svoljevoljno ili ipak ne.

 

Fan Bingbing
Fan Bingbingfoto: Profimedia

 

Teorija jeste da je njen nestanak usko povezan sa vladinim istraživanjem o izbegavanju plaćanja poreza u filmskoj industriji, ali službene optužbe na račun Bingbingove nikada nije bilo.

 

Ipak, mnogo toga je prilično sumnjivo... Njeno ime je uklonjeno sa postera kineskog filma u kome igra i Brus Vilis, a premijera filma pomerena je sa avgusta na oktobar, a niko ne zna zašto. Drugi film u kojem je glumila trebalo je da izađe u julu, ali do dana današnjeg on se nije prikazao, i ne zna se kada će. Pojavile su se i spekulacije da je njena uloga potpuno izbačena u montaži.

 

Zanimljivo je i da je u članku koji je 6. septembra objavio državni portal "Securities Daily", a koji je ubrzo obrisan, pisalo kako je Fan dovedena "pod kontrolu, kao i da će dobiti zakonsku presudu".

 

Sve je počelo krajem maja kada je u javnost preko kineskih društvenih mreža procureo filmski ugovor koji je potpisala. Naime, navodno je glumica imala dva različita ugovora, jedan zvanični u kome je pisalo da je plaćena oko 1, 5 miliona dolara, a drugi tajni u kojem je stajalo da je isplaćena oko 7, 5 miliona. U Kini je to dobro poznata praksa, a reč je o jin-jang ugovorima koji služe kao oblik izbegavanja poreza.

 

Ugovore je u javnost pustio voditelj Kui Jongdžuan, koji se u junu izvinio zbog toga, ali bilo je kasno... Ona je već nestala!

 

 

makonda-tracker