politička karijera

Od borbene Mirande do guvernera države: Glumica Sintija Nikson zaplivala političkim vodama

0

Zvezda hit serije Seks i grad otkriva da se kandiduje za guvernera u državi Njujork, gde se i rodila. Obećava mnogo, a velika prednost joj je što je u svetu već odavno poznata.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ne bi Sintija Nikson bila prva koja se kandiduje za guvernera. Arnold Švarceneger, rođeni Austrijanac, uspešno je vršio dužnost 38. guvernera Kalifornije, pored još uspešnije glumačke i bodibilderske karijere.

Glumica je najpoznatija po ulozi Mirande, advokatice koja pokušava da živi svoj ljubavni život u haotičnom Njujorku, gde se brzo živi, ljubi i radi. Dobitnica je mnogih vrednih nagrada, a u privatnom životu je majka i supruga Kristine Marioni.

foto: Profimedia

Sintijina kandidatura mogla bi predstavljati pravi izazov za Endrua Kuoma, koji se, po Sintijinom mišljenju, samo predstavlja kao demokrata. Niksonova je izjavila da ju je na politički potez navela pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima.

Ovo je vreme da se bude vidljiv‟, kaže ona na jednom video snimku na Jutjubu, koji potvrđuje njenu kandidaturu o kojoj se dugo šuškalo. „Ovo je vreme za borbu.‟

Već je počela kampanja i Niksonova je dala mnoge izjave, pa tako saznajemo da ni njena ponuda nije drugačija od ostalih političara: boriće se za jednakost plata, dostupnost zdravstvene nege, rešiće problem zatvora i brojnih hapšenja, a i potrudiće se da popravi metro.

makonda-tracker