prekinuo tišinu

Nakon brojnih optužbi, rešio da otkrije svoju stranu priče: Harvi Vajnstajn konačno progovorio o zlostavljanju holivudskih glumica

0

Holivudski producent Harvi Vajnstajn, koji je u medijskoj izolaciji nakon što ga je preko 100 žena optužilo za seksualno zlostavljanje, konačno je progovorio.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Tokom gostovanja u emisiji "D Vju" u utorak, glumica Rouz Mekgovan detaljno je objasnila kako je izgledao Harvijev navodni seksualni napad na nju tokom Sandens festivala 1997. godine.

 

Ozloglašeni producent joj je iste godine platio 100 hiljada dolara da ćuti. Istina je otkrivena tek krajem prošle godine kada je "Njujork tajms" objavio priču.

Vajnstajn je preko advokata Bena Brafmana, odlučio da prekine tišinu i poručio da su ovi navodi potpuno neistiniti.

 

- Gledajući "performans" Rouz Mekgovan koja očigledno promoviše svoju novu knjigu učinila je nemogućim da moj klijent ostane imun na namere da bude ocrnjen u javnosti. Ne samo što je gospodin Vajnštajn demantovao ovu priču, već su to učinila i dva svedoka uključujući i Rouzinog menadžera u to vreme, kojem ona tvrdi da se poverila dan kasnije, ali i glumac Ben Aflek. Poverila im se ubrzo nakon incidenta koji danas naziva "silovanjem", ali koji je 1997. godine svom menadžeru opisala kao "konsenzualni" čin seksa - rekao je Ben Brafman u saopštenju za "Dejli njuz"

 

Harvi Vajnstajn tvrdi da mu je Džil Mesik, njena bivša menadžerka prenela da je glumica zažalila zbog seksa u đakuziju, ali da je bilo uz pristanak.

A tu je i navodan mejl Bena Afleka:

 

- Nikada mi nije rekla, niti sam tražio da mi kaže da je napadnuta od strane bilo koga. Sve suprotno je laž. Ne znam šta je Rouz radila, niti šta tvrdi da je radila - navodno je napisao.

 

 

makonda-tracker