pravi prijatelj

Rekla mi je da ćemo se izboriti za moju platu: Dirljiva priča koja pokazuje da je Džesika Čestejn najveći laf u Holivudu

0

Glumica Oktavija Spenser nedavno je na panelu Žene ruše prepreke, koji se održava u okviru filmskog festivala Sandens, ispričala predivnu priču o svom prijateljstvu s koleginicom Džesikom Čestejn.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Oktavija Spenser i Džesika Čestejn zbližile su se dok su snimale film The Help, koji je 2011. godine oduševio kako publiku, tako i kritiku. Reč je o ostvarenju koje je dobilo nekoliko prestižnih nagrada Oskar i na kom su ove glumice vredno radile. Međutim, isprva nisu imale sasvim jedank status...

 

Kako je Oktavija Spenser ispričala, ona je sa svojom prijateljicom jednom prilikom razgovarala o jednoj od najzastupljenijih tema proteklih godina u Holivudu - nejednakim honorarima muškaraca i žena.

 

foto: Profimedia

Rekla sam joj: Ali radi se i o tome da obojene glumice zarađuju značajno manje od belkinja. Ako ćemo da pričamo o nejednakim platama, moramo da istaknemo i tamnopute glumice – otkrila je Oktavija.

 

Ona se zatim rasplakala, ali je naglasila prisutnima da je reč o suzama radosnicama.

 

Volim tu ženu jer ona ne priča, već dela. Rekla mi je: Oktavija, izborićemo se za tvoju platu. Ti i ja ćemo raditi zajedno. Bićemo plaćene isto. Pet nedelja nakon toga smo se izborile za pet puta veću platu od prvobitne – prisetila se šarmantna glumica.

 

foto: Profimedia

Njihova koleginica Džejda Pinket Smit pridružila se pohvalama na račun Čestejnove i zahvalila joj se na borbi za prava tamnoputih koleginica.

 

makonda-tracker