uživa u njegovim ostvarenjima

Antonio Banderas otkrio svoju veliku želju: Voleo bih da glumim u nekom od Kusturičinih filmova

0

Španski glumac priznao je da, iako je veoma uspešan, ima neostvarene želje kada je reč o karijeri - jedna je da igra Hamleta, a druga da sarađuje sa srpskim režiserom Emirom Kusturicom.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U intervjuu za Večernje novosti Banderas (57) je govorio i o svom poslednjem filmu, trileru Crni leptir Brajana Gudmena, neostvarenoj želji da zaigra Hamleta i Kusturici.

 

- Oduševio me je mračan prihološki pristup… Crni leptir je poseban jer radnja gledaoca vodi od početka do kraja neverovatnom brzinom - rekao je Banderas, poznat po holivudskim filmovima Atentatori, Intervju s vampirom, Desperado, Filadelfija, Maska Zoroa.

 

 

Na pitanje da li kao glumac ima neostvaren san, Banderas je rekao da bi, iako je prve korake u karijeri napravio kao član španskog Nacionalnog teatra, želeo da igra Šekspirovog Hamleta.

 

foto: Profimedia

Povodom nagrade Američke akademije za film i nauku, on je rekao da ta nagrada jeste najprestižnije što glumac u karijeri može da dobije, ali i da su kvalitet i prestiž sasvim dve različite stvari.

 

Banderas je rekao i da ga filmovi Emira Kusturice mnogo podsećaju na španske, da imaju iskru srčanosti i emotivnosti koja govori više od hiljadu specijalnih efekata.

 

- Uživao sam da gledam Vreme Cigana i Arizona drim… Voleo bih da glumim u nekom od njegovih filmova ako bi priča bila snažna kao u ovim projektima - dodao je glumac koji je karijeru počeo osamdesetih i koji se proslavio ulogama u ostvarenjima Pedra Almodovara.

 

makonda-tracker