pogrešan potez

Do juče su joj se divili: Prva žrtva Harvija Vajnstajna napala kraljicu Holivuda i niko joj to neće oprostiti

0

Glumica koju smo zavoleli u seriji Čari pokrenula je talas priznanja o seksualnom zlostavljanju u filmskoj industriji i izazvala divljenje celog sveta - a onda se nameračila na pogrešnu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Rouz Megovan bila je prva velika zvezda koja je ispričala da ju je filmski producent Harvi Vajnstajn silovao, nakon čega su se oglasile desetine njenih koleginica i podelile slična iskustva. Ovaj talas priznanja podstakao i žrtve drugih uticajnih ljudi u Holivudu da progovore, zbog čega su se svi divili četrdesetčetvorogodišnjoj Rouz i zbog čega ju je magazin Time proglasio jednom od žena godine.

 

Rouz Megovan: Moje detinjstvo provedeno u sekti

 

Međutim, Megovanova je zatim učinila nešto neoprostivo - pokušala da izvređa Meril Strip.

 

- Glumice poput Meril Strip, koje su rado radile za Čudovišnu svinju - napisala je na Tviteru Rouz misleći na Vajnstajna - nose crno na dodeli Zlatnih globusa kako bi tiho protestovale. Vaša tišina i jeste problem.

 

foto: Profimedia

Ona je dodala i da se gnuša njihovog licemerja.

 

Očekivano, budući da je Meril Strip sa svojih 20 nominacija za Oskara, odmerenošću, manirima i aktivizmom odavno postala nekrunisana kraljica Holivuda, pratioci na Tviteru su se obrušili na Megovanovu.

 

I Salma Hajek među žrtvama Harvija Vajnstajna: Pojavljivao se pred mojim vratima u svako doba noći

 

Veliki broj njenih fanova istakao je da je razočaran u nju jer s oju borbu nastavlja tako što napada druge žene, kao i da je ona prepuna besa i da se ponaša kao da je jedina osoba na svetu koja je doživela seksualno nasilje.

 

- Svako ima pravo da bira kako će protestovati, kao što si ti izabrala da ćutiš dok nisi bila spremna da pričaš o svemu! Tebe niko ne krivi zbog tvoje tišine! Ovo je trenutak kada žene treba da se drže zajedno - napisao je jedan od Rouzinih pratilaca.

 

makonda-tracker