potresna ispovest

I Ružna Beti progovorila o seksualnom zlostavljanju: Imala sam devet godina, mislila sam da sam ja kriva

0

Slučaj Harvija Vajnstina, holivudskog pipača i silovatelja, pokrenuo je lavinu potresnih priča o tome sa čim se sve žene susreću u filmskoj industriji.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavne dame širom sveta rešile su konačno da progovore o neprijatnostima koje su doživljavale tokom karijere, a najnovije u nizu svedočenje stiglo je od glumice Amerike Ferere, koja je najpoznatija po ulozi u seriji Ružna Beti.

 

Prošlo je mnogo godina od kraja serije: Beti, Hilda, Vilhelmina, Amanda... Gde su i šta rade likovi koje smo obožavali? (FOTO)

 

Svakodnevno pristižu ispovesti slavnih dama koje su se osmelile da javno progovore o užasnim situacijama koje su im se dogodile, a jedna od njih je čak priznala da se scena silovanja iz filma u kome je glumila stvarno dogodila.

 

foto: Profimedia

Sada je glas digla i glumica Amerika Ferera. Ona je na svom Instagram profilu napisala potresnu ispovest u kojoj je objasnila kako je imala tek devet godina kada je seksualno zlostavljana.

 

- Ja, takođe. Sećam se da sam prvi put seksualno napadnuta kada sam imala devet godina. Nikome nisam rekla i živela sam s tim osećajem srama i krivice misleći da sam ja, devetogodišnje dete, nekako doprinela postupcima odraslog čoveka. Svakodnevno sam ga viđala tokom narednih godina. Smeškao bi mi se i mahao, a ja bih žurila da prođem pored njega. Krv mi se ledila zbog toga, a morala sam da se nosim sa teretom onoga što smo samo on i ja znali – da je očekivao da ću ćutati i uzvratiti mu osmeh. Dame, hajde da prekinemo ćutanje kako naredne generacije devojčica ne bi morale da žive sa tim s*anjem - napisala je na Instagramu.

 

 

A post shared by America Ferrera (@americaferrera) on

 

makonda-tracker