skandal za skandalom

Šokantne optužbe: Tom Kruz odgovoran za smrt dvoje ljudi?

0

Pre dve godine u kolumbijskim planinama došlo je do stravične nesreće, kada su dvojica muškaraca poginula, a jedan ostao paralizovan.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Na snimanju filma American made u Kolumbiji 2015. godine došlo je do nesreće, kada se avion sa trojicom članova posade srušio u planinama.

Alan Purvin (51) i Karlos Berl (58) poginuli su na licu mesta, dok je treći član posade Džimi Li Garland ostao paralizovan.

 

Porodice poginulih tuže produkcijske kompanije Imedžin entertejnment, Kros krik i Vendijan entertejnment, ali navode da Tom Kruz, kao glavna zvezda filma, i reditelj Dag Liman, takođe snose odgovornost za smrt dvojice pilota.

 

foto: Profimedia

- Zahtevi snimanja u Kolumbiji, zajedno sa insistiranjem Kruza i Limana da opasne scene budu snimane više puta, doprineli su povećanju broja radnih sati i dana snimanja. Njihova želja za visokorizičnim scenama nabijenim akcijom dovela je do smrti dvojice ljudi - navodi se u tužbi.

 

- Planiranje, koordinacija, zakazivanje snimanja i bezbednost ekipe tokom leta nisu bili adekvatni. Produkcija je zahtevala od nekvalifikovanih i nepripremljenih pilota da više puta izvedu opasan let u staroj letelici, iznad neistraženih planina i pod lošim vremenskim uslovima - dodaje se u tužbi.

 

Kruz i Liman nisu imenovani kao optuženi, za sada, ali američka štampa prenosi da je ova tvrdnja možda samo uvod u privatnu tužbu.

 

***

POGLEDAJTE

Koga su oteli vanzemaljci, a ko je sreo demona? Najbizarnije priče za koje nas pozanti ubeđuju da su istinite

 

 

makonda-tracker