Trud se isplatio, a nestvarne želje ispunile sve do jedne

Barbara Stenvik: Od devojčice iz sirotišta do zvezde Holivuda (FOTO)

110 godina od rođenja slavne američke glumice Barbare Stenvik navršava se danas, 16. jula. Barbara je rođena kao Rubi Ketrin Stivens. Sa četiri godine izgubila je roditelje, te je nju i njenog brata Bajrona čuvala i podizala starija sestra Mildred (19 godina starija od Barbare). Kasnije, pošto je Mildred postala showgirl, skoro po četiri starateljske porodice godišnje vodile su brigu o mališanima, od kojih je buduća zvezda često bežala...

0
1 / 5 Foto: Profimedia

Do 1944. ona je pak postala jedna od najplaćenijih žena u Americi. 1960. dobila je i svoju zvezdu na pločniku, te bila proglašena 11. najvećom zvezdom među ženama klasične američke kinematografije. Bila je izuzetno lepa i udavala se dva puta. Iz prvog braka ima sina Entonija Diona Feja koji je preminuo 2006. godine u februaru. Barbara Stenvik preminula je sa 82, 1990. godine.

 

Kada se Holivud rađao i kada je umirao, JA sam bila tu: Tragedija lepotice koja je PRVA dobila procenat od zarade filma (FOTO)

 

Kako bi joj poslednja želja bila uslišena ona nije sahranjena, već je pepeo posut iznad mesta u Kaliforniji gde je snimila jedan od vesterna. Osim po lepoti i talentu, biće uvek upamćena po zanimljivim obrtima koji su obeležili čitav njen život.

 

makonda-tracker