Katarina i Uroš Duvnjak: Trospratnica rezervisana za ljubav

8
Otkako su stali na ludi kamen, supružnici Katarina i Uroš Duvnjak preselili su se u prostranu kuću u Zemunu pa iako svako ima svoj mirni kutak, čak dve sobe pripale su njenoj ćerki iz prvog braka Nikolini
Katarina i Uroš Duvnjak
Katarina i Uroš Duvnjak

Otkako su se pre godinu dana jedno drugome zakleli na večnu vernost, supružnici Katarina i Uroš Duvnjak uselili su se u svoj raskošni dom u Zemunu. Mada je samo dva meseca kasnije ovaj perspektivni košarkaš potpisao novi ugovor za jedan poljski klub i privremeno napustio toplo porodično gnezdo, talentovana pevačica ostala je da ga uređuje sa svojom ćerkicom iz prethodnog braka Nikolinom. Ipak one, za sada retke, trenutke koje provode zajedno za praznike i godišnje odmore, ova skladna trojka bira da potroši upravo u svojoj novoj kući.

- Iako sam sama uređivala dom, jer je Uroš odmah nakon useljenja morao da ode u Poljsku, trudila sam se da biram nameštaj koji će nam se svima dopasti. Kada je moj suprug prvi put došao kući za božićne praznike bio je oduševljen izgledom enterijera - kaže Kaja, dok Uroš ne krije oduševljenje koje ga je obuzelo kada je prvi put ugledao sređen dom.

- Moja momačka soba bila je uređena onako kako je moja žena zamišljala da bi jedan sportista trebalo da uredi svoj prostor.  Ispostavilo se da nam se ukusi, kada je reč o uređenju kuće, slažu. Posebno mi se dopada to što nam se dom sastoji iz tri nivoa, dva su kompletno uređena za život, a opremanje potkrovlja nam je tek u planu. Na prvom nivou su dnevni boravak, trpezarija, kuhinja, kupatilo i soba, a drugi se sastoji od četiri spavaće sobe i kupatila - kaže Uroš.

Budući da na dva nivoa koliko su opremili za život ima dovoljno mesta za svakog ukućanina, supružnici su se dogovorili da treći nivo posvete prostoru za relaksaciju.

- Kuća ima 250 kvadrata, što je sasvim dovoljno za život. Treći nivo planiramo da opremimo kao teretanu, ali tek pošto se Uroš vrati u Beograd. Taj deo sam prepustila njemu da ga maštovito osmisli i opremi adekvatnim spravama - ističe Kaja koja je novi dom sređivala etapno.

- U trenutku kada sam se uselila, kuća je bila delimično sređena, što mi je u mnogome olakšalo posao. Mogla sam samo da se bavim odabirom nameštaja. Omiljena boja mi je crvena, pa sam u nju obojila dnevni boravak, a nameštaj je braon-bež nijanse jer volim taj kontrast. Dnevni boravak se prostire na čak četrdeset kvadrata. U njemu ima i dovoljno svetlosti jer je jedna cela strana zida u staklu. I prethodni stanovi u kojima sam živela imali su veliki dnevni boravak što mi je veoma bitno kako bih mogla da se osećam komforno. Za celu kuću birala sam Lagado nameštaj koji se inače proizvodi kod nas u Bujanovcu, ali je italijanskog dizajna, dok je tehnika kupljena u Tehnomarketu - objašnjava Katarina.

Atraktivna pevačica s najviše napora opremala je sobe namenjene najmlađim ukućanima.

- Za svaki slučaj uredila sam dve dečje sobe jer nikad se ne zna. Nikolina za sada koristi obe, mada je jedna obojena u plavo, a druga je u rezedo nijansi. Obe će i biti njene dok ne dođe do proširenja naše male srećne porodice. Da ima još ovoliko prostora mislim da joj ne bi bilo dovoljno jer je hiperaktivna i u zavisnosti od raspoloženja menja prostoriju za igru, a najviše voli, kada nam dođu gosti, da se igra u dnevnoj sobi gde mi sedimo. Voli da je u centru pažnje, što me i ne čudi, s obzirom na to da je moja ćerka. I Uroš i ja želimo mnogo dece, a iste želje imaju i naši roditelji koji su relativno mladi i još u snazi da nam pomognu oko podizanja dece. Ipak, nas dvoje smo trenutno preokupirani karijerama i smatramo da za potomstvo ima vremena pa se ne opterećujemo. Čim nam se desi, svakako ćemo se obradovati - sigurna je atraktivna Užičanka, čiji je suprug odmah našao zajednički jezik sa njenom ćerkom Nikolinom.

- Očekivala sam da će tu biti problema, s obzirom na to da je Uroš mlađi od mene četiri godine, i da sam mu ja prva devojka sa kojom je u ozbiljnoj vezi, ali veoma me je iznenadilo koliko je savestan i definitivno spreman za ulogu oca, a to sam zaključila iz njegovog odnosa sa mojom Ninom. Ona ima svoga oca koji na žalost nije svakodnevno prisutan u njenom životu i ne želim da joj namećem mog sadašnjeg muža kako bi joj upotpunio tu prazninu. Oni su pre svega drugari i veoma lepo se slažu - kroz osmeh kaže Kaja čija mezimica po kući ovih dana pevuši mamine nove pesme.

- To što mi razdvojenost od supruga teško pada, ovih dana pokušavam da nadomestim završavanjem svog drugog po redu CD-a na koji sam čekala gotovo četiri godine. Prebrodila sam onaj  najgori period života, a to je trenutak kada je Uroš posle samo dva meseca našeg braka otišao u Poljsku. Planirano je da se moj novi album pojavi do maja. Želela sam da on bude fuzija različitih energija i sigurna sam da to i jeste jer Nina po ceo dan peva po kući moje nove pesme - kaže lepa pevačica koja otkriva i deo slatkih bračnih planova.

- Nadam se da ce sledeći Urošev ugovor, a i moj novi CD, omogućiti da se proširimo za bar još ovoliko kvadrata - optimistična je Kaja čijem osmehu najviše doprinosi porodična sreća.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 230. broju magazina Story 16. februara 2010. godine.

makonda-tracker