Fort de Breganson

Predsednički par Francuske ovde letuje: Prošetajte bajkovitim zamkom u srcu Mediterana (FOTO)

0

Godinama, francuski predsednici uživali su u divnom pogledu sa krova ove tvrđave, koja je bila strogo zatvorena za javnost sve dok 2011. godine. Naime, bivši predsednik Fransoa Oland tvrđavu je otvorio za posetioce, koji su mu na tome i više nego zahvalni...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Čarobni Fort de Breganson podseća na tvrđave iz bajke. Zavirite i unutra, sada je prava prilika za to! Ovo je rezidencija francuskog predsednika na malom ostrvu na jugu Francuske, piše Lepa i srećna, u srcu Mediterana, okružena otvorenim morem. Godinama su francuski predsednici uživali u divnom pogledu sa krova tvrđave, ali je bila strogo zatvorena za javnost sve dok 2011. godine bivši francuski predsednik Fransoa Oland nije otvorio tvrđavu za posetioce.

 

O njihovoj neobičnoj ljubavnoj priči bruji ceo SVET: Otkriveno zašto se predsednik Francuske oženio svojom UČITELJICOM! (FOTO, VIDEO)

 

Unutra, dominiraju duge zavese i stilski nameštaj, a u svakoj prostoriji detalji ili stolice ispunjeni su cvetnim dezenom. Pod je prekriven pločicama, a u dnevnoj sobi i trpezariji dominira tepih sa unikatnim radom. Ono što poseban pečat daje prostoru jesu raskošni lusteri, a ceo zamak čini otvoren prostor sa puno svetla.

 

1 / 10 Foto: Profimedia
makonda-tracker