Darko Lazić: Ušuškani momački kutak

0
Na četvrtom spratu novoizgrađene zgrade u naselju Braće Jerković pobednik prošlogodišnjeg takmičenja Zvezde Granda Darko Lazić pronašao je svoj mir od velegradske buke na koju nije navikao. Vrata svog doma otvorio nam je u septembru 2009.
Darko Lazić
Darko Lazić

Na samoj granici između naselja Braće Jerković i Medaković nalazi se dom pobednika prošlogodišnjeg takmičenja Zvezde Granda, mladog pevača Darka Lazića. Na četvrtom spratu sa čijih prozora se pruža pogled na krovove novosagrađenih kuća, crkvu i pijacu, ovaj devetnaestogodišnjak pronašao je svoj mir od velegradske gužve i vreve na koju nije navikao. Iako u novom stanu ima sve što mu je potrebno, Darko i dalje u srcu nosi Vojvodinu i svoje rodno selo.

- Kada sam dobio ovaj stan kao nagradu od Grand produkcije za osvojeno prvo mesto na takmičenju, razmišljao sam da li da dolazim ovde, pošto sam veoma vezan za Brestač. Međutim, zbog poslovnih obaveza brzo sam shvatio da moram da se preselim u prestonicu. Naselje u kome trenutno stanujem po mom je ukusu jer je ulica mirna, ne prolazi mnogo automobila, pa posle nastupa mogu dobro da se naspavam. Pored toga komšije su istinski dobri ljudi koji su u svakom trenutku spremni da mi pomognu - započinje priču o svom novom domu Darko.

U stanu od četrdeset kvadrata nalaze se kuhinja, kupatilo, hodnik, dnevna soba i prostrana terasa, a ovaj devetnaestogodišnjak doselio se u novi dom pre dva meseca, ali zbog turneje po Crnogorskom primorju još nije potpuno opremio životni prostor.

Iako nije učestvovao u odabiru nameštaja, enterijer je opremljen kao iz njegovih snova, a detalji kojima je oplemenio prostor čine da se oseća kao kod kuće. Tamne nijanse koje preovladavaju dnevnom sobom jesu ono što se njemu najviše dopada i što bi i sam odabrao.

- Stan sam dobio potpuno namešten pa nisam mogao da ga uređujem po sopstvenom nahođenju, ali svaki komad nameštaja koji se nalazi unutar njega je kao da sam ga sam birao. Ugaona garnitura, televizor i mali sto u dnevnoj sobi izuzetno mi se dopadaju, naročito zato što su u tamnijim nijansama. Takav nameštaj je lak za održavanje što je muškarcima izuzetno bitno - kaže Darko.

Kada se useljavao u svoj novi dom, mladi pevač je u njega uneo pregršt sitnica koje u njegovom srcu zauzimaju posebno mesto. Tu su lutkice koje je dobijao od obožavateljki sa nastupa, nekoliko fotografija njemu bliskih ljudi, a najdraža mu je crna lampa koju je dobio na poklon od starog prijatelja.

- Ubrzo nakon useljenja organizovao sam malu proslavu povodom toga što započinjem samostalni život. Prijatelji su mi tom prilikom uglavnom donosili pića, ali sam od jednog dobrog drugara dobio veliku elegantnu crnu lampu koja se potpuno uklopila u ambijent. To mi je sada najdraža stvar u stanu - ističe Lazić.

Iako kada je kod kuće vreme uglavnom provodi u dnevnoj sobi, Darko voli da se opušta i pripremajući hranu u maloj kuhinji koja je opremljena tako da mu je sve na dohvat ruke. U ovoj prostoriji on je u stanju da provede i po nekoliko sati, a onda da izađe na terasu i uživa u specijalitetima koje je sebi napravio.

- Čim imam malo slobodnog vremena, odmah odem u prodavnicu kako bih kupio potrebne namirnice za pripremu ručka jer kulinarstvo za mene predstavlja vid opuštanja. U takvim situacijama volim da pozovem prijatelje i da se družimo i degustiramo moje specijalitete. Sviđa mi se to što u mojoj kuhinji može da stane samo jedna osoba, pošto ne volim da mi se bilo ko meša dok spremam. Iako je mala, to mi uopšte ne smeta jer mi je dok kuvam sve na dohvat ruke. Osim u njoj, sada dok je još lepo vreme, dosta često sedim na terasi i uživam u pogledu i vazduhu koji je mnogo svežiji nego u centru grada. Tada se osećam kao da sam u svom dvorištu u rodnom selu - kaže pobednik Zvezda Granda

Jedina prostorija čijim izgledom ovaj mladi pevač još nije zadovoljan jeste kupatilo. Osim predivne tuš kabine, kojom je od prvog dana fasciniran i italijanskih keramičkih pločica, potrebno je uneti još nekoliko sitnica kako bi imao potpuni komfor.

- Pošto sam celo leto proveo na nastupima u Crnoj Gori nisam imao vremena da opremim kupatilo. Međutim, uskoro planiram da kupim ogromno ogledalo koje će biti duž celog jednog zida i police za kozmetiku. Tek tada ću biti potpuno miran jer ću znati da je moj dom potpuno opremljen - ističe Darko.

Pošto ima dosta posla u Beogradu, talentovani muzičar sve ređe odlazi u Brestač za koji je izuzetno vezan. Zbog toga je najsrećniji kada mu u goste dođu dugogodišnji prijatelji iz tog malog vojvođanskog mesta. Pored njih česte zvanice u njegovom stanu su i kolege koje je upoznao na takmičenju Zvezde Granda.

- Oduvek sam bio osoba koja ne voli da bude sama i prija mi da sam u velikom društvu. I sada se najviše radujem kada mi dođu u posetu drugari iz Brestača. Tada im obavezno spremim večeru pa na terasi sedimo i smejemo se do ranih jutarnjih časova prisećajući se dogodovština iz detinjstva. Nije redak slučaj i da izađemo u neki prestonički klub pa da oni posle toga ostanu da prespavaju kod mene. Osim njih, svrate mi i kolege sa takmičenja, ali ne tako često pošto smo svi vrlo zauzeti - zaključuje Darko Lazić.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 209. broju magazina Story 22. septembra 2009. godine.

TAGOVI: Darko Lazić
makonda-tracker