Indira Aradinović Indy: Oaza muzičkih nota i spokoja

6
Kada se prošle godine odselila iz stana na Karaburmi gde je živela sa majkom i sestrom, mlada pevačica Indy otvorila nam je vrata svog novog doma na Čukaričkoj padini koji je uredila tako da u svakom trenutku ima mir koji joj je preko potreban

 

Nedaleko od beogradskog mora Ade Ciganlije, smešten je devojački dom folk pevačice Indire Indy Aradinović. Pošto se otkako zna za sebe bavi muzikom, ova talentovana devojka svoj trosoban stan opremila je onim stvarima koje joj pružaju najveću udobnost i omogućavaju da se posle napornih nastupa odmori na pravi način. Iz ove mirne oaze, dvadestrogodišnjakinja je u stanju da ne izlazi često jer u domu koji osim dnevne sobe, trpezarije i spavaće sobe ima i terasu, ima sve što je potrebno. Pošto je odrasla na Karaburmi, gde je do pre nekoliko meseci živela sa majkom i sestrom, Indy se vrlo brzo navikla na mir koji ima na Čukaričkoj padini.

- Do pre nekog vremena sam stanovala na Karaburmi gde nisam imala puno prostora za šetnju i opuštanje, sada kada god imam vremena, volim da prošetam oko Ade i tu u prirodi razmislim dobro o svim stvarima koji me muče. Nedaleko od moje kuće, nalazi se i jedan riblji restoran, koji ima fenomenalnu hranu, tako da ne moram često da kuvam. Ovaj kraj je specifičan, jer je izdvojen od samog centra, i vrlo je miran, a opet za samo nekoliko minuta vožnje kolima mogu da stignem do samog srca gradske vreve – započinje priču devojka kojoj je omiljeni deo stana dnevna soba koju je opremila po svom ukusu.

Najveću površinu pevačicinog doma zauzima, dnevna soba gde preovlađuju zelena i žuta boja, koja pomaže ovoj devojci da se opusti nakon koncerata i čestih putovanja. Iako nema dovoljno slobodnog vremena, Indy je sama birala nameštaj, kao i svetle nijanse koje doprinose mladalačkom duhu i pozitivnoj atmosferi.

- Najviše vremena volim da provodim sedeći u fotelji sa koje pravo gledam na veliki plazma televizor, koji sam kupila pre nekoliko dana i koji se odlično uklopio u moj stan. Neretko mi se dogodi i da zaspim ovde, jer me toplina ove prostorije opušta. Sav nameštaj sam birala sama, bez ičije pomoći u raznim prestoničkim salonima. Pošto sam želela da se sve ukolopi i bude u istoj zelenoj nijansi, pojedine delove sam morala da poručim. Sama sam smislila kako će izgledati ovaj stočić, orman i police, i pronašla sam jednog stolara koji mi ih je napravio savršeno, baš onako kako sam ja zamislila.

Smatram da mi je tako najbolje, jer nikada ne bih uspela da pronađem ni u jednoj radnji, baš onako kako sam želela da izgleda moja dnevna soba – priča Indy. Posebno mesto u domu, a i u srcu ove perspektivne pevačice zauzimaju dva predmeta, statua kamile i flaša Don Perinjon šampanjca. Ove dve stavri u njoj bude predivna osećanja, i asociraju na neke divne trenutke.

-Ne volim preterano da se vezujem ni za šta, jer smatram da je sve na neki način prolazno. U ovom stanu postoje dve stvari koje su mi posebno drage, to su kamila koju su mi poklonili najbolji drugovi i koja me asocira na tople krajeve i flaša Don Perinjona koju nameravam sama da popijem čim izađe moj novi album – nastavlja pevačica kojoj posle neprospavanih noći najviše odgovara da dan provede u krevetu.

-Bavim se poslom gde mi je radno vreme uglavnom noću, tako da posle nekih svirki koje me baš umore, volim da ceo dan provedem u krevetu, tako da mi je odabir tog predmeta bio veoma važan. Izabrala sam jedan od najvećih, jer volim komfor, mada mi je iskreno bitnija posteljina koju imam u raznim bojama i sa dosta dezena – kaže Indira. Kao i skoro sve mlade devojke, ova umetnica najmanje vremena provodi u kuhinji, jer ne voli da sprema jela, ali je i nju opremila tako da joj sve bude na dohvat ruke, kako bi jednog dana mogla da organizjue večere u svom stanu.

-Kada sam kod kuće, skoro nikada ne ulazim u kuhinju, samo da uzmem čašu za sok ili tako nešto. Više volim da idem po restoranima, tako da i kad treba da organizujem neku večeru za prijatelje radim to van kuće, jer mi je jednostavno tako lakše. Mada sam i te kuhinjske elemente birala pažljivo i rasporedila ih tako da mi sve bude pri ruci, jer nameravam uskoro da se posvetim i učenju spremanja raznih jela – otkriva vlasnica hita Bato bre.

Iako ne zalazi preterano u kuhinju, kupatilo je takođe jedno od omiljenih mesta u domu ove pevačice.

-Obožavam da se doterujem, pa dosta vremena provodim u kupatilo, za koje sam sama birala pločice, na šta sam posebno ponosna. Jedino bih volela da je malo veće, kako bih mogla da u njega smestim svu svoju kozmetiku, jer je imam previše – kroz smeh kaže ova dvadesetdvogodišnja zvezda. Iako je inače vrlo komunikativna i druželjubiva Indy najviše voli kada je sama kod kuće, tako da retko poziva drugarice da je posete. Draže joj je da sa njima ode u šetnju i u obilazak gradskih butika.

-Moj stan je moj mir i moja sloboda. Pevanje je takav posao, da je čovek u stalnom kontaktu sa ljudima, a to ponekada zna baš da bude naporno. Zbog toga retko pozivam ljude u goste, jer kada sam ovde volim da budem sama, da mogu da odgledam neki film ili pročitam neku kjnigu na miru. Mlada sam, pa mi više prija da sa drugaricama odem da pogledam garderobu po buticima ili uveče izađem negde na piće, nego da ostanem kod kuće – završava Indira koja uveliko završava svoj novi album.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 185. broju magazina Story, 7. aprila 2009. godine.

makonda-tracker