Turska glumačka zvezda Erkan Petekaja, Džihan iz serije "Paramparčad", dugo je sa porodicom, suprugom Didem i sinom Džanom, živeo po hotelima. Nije da su to oni želeli, njegov posao im je nametao takvo rešenje, piše Lepa i Srećna.
Naime, prvu značajniju seriju "Beyaz Gelincik" (Pamuk) zgodni glumac je snimao u Adani od 2005. do 2007. godine. A kako nikako nije želeo da bude razdvojen od supruge i jednogodišnjeg sinčića, jednostavno je i njih odveo u Adanu. Tamo su se opet vratili pet godina kasnije, radi snimanja "Dile".
Očekujete luksuz, svilu i kadifu, ali iznenadićete se: Ovde živi Bali Beg! (FOTO)
No da bi svom jedincu obezbedili stabilno okruženje, u međuvremenu sa na Bejkozu, četvrti na maloazijskoj strani Istanbula, kupili vilu sa velikom okućnicom, smeštenu među šumovitim brežuljcima daleko od gradske gužve.
Nastavak pročitajte na sledećoj strani
Na spratu su spavaće soba i kupatila, a u otvorenom prizemlju velike dvospratnice nalazi se prostran salon, zatim Erkanov kutak opremljen velikim TV ekranom u kome sa prijateljima prati utakmice i strastveno navija, te kutak za njegove muzičke instrumente.
Obožavam da sviram, u duši sam roker, ali uopšte ne znam note," otkriva slavni glumac
Zbog čega se Bali-beg nije pojavio na venčanju bivše ljubavi: Ovo je pravi razlog (FOTO)
U prizemlju su i kuhinja, trpezarija i Didemin radni prostor. Ova ljupka i nenametljiva mlada žena toplih očiju snažna je podrška svom mužu, ali i sama je sklona umetnosti. O tome svedoče platna živih boja, njenih ruku delo.
Dom porodice Petekaja opremljen je moderno, ali brojni detalji pokazuju da se u njemu poštuje tradicija istočne Anadolije, tačnije Dijarbakira. Tako se na jednom stolu obavezno nalazi činija sa voćem, bademima, pistaćima i orasima, jer to, kažu, priziva obilje.
Nastavak pročitajte na sledećoj strani
U jednostavno projektovanom vrtu smešten je veliki bazen u kome se Erkan, inače zaljubljenik u plivanje, rado opušta, a tu je i fudbalski teren gde Džano sa drugarima i vernim psom, labradorom Šanslijem, provodi lepe trenutke.
No pažnju gostiju najviše privlače dve stvari, organska bašta u dnu vrta i – roštilj!
Odrastao sam u kući s baštom - otkrio je gkumac u emisiji Nedeljna šetnja, "Održavanje vrta i gajenje povrća tada su bili moja dužnost i zadovoljstvo, a sad se samo bavim skupljanjem plodova", našalio se, "Nema ništa lepše nego kad ujutro odem u svoj vrt i uberem povrće za doručak".
Erkan ima još jedan ritual koji je poneo iz roditeljske kuće: svako jutro na prazan stomak pojede tri masline i popije malo devičanskog maslinovog ulja. I radi zdravlja, a i radi porodične dobrobiti, kaže.
A roštilj?
Pa kad mu dođu dragi prijatelji i rođaci, markantni glumac im svojim rukama ispeče meso i povrće. I to ne bilo kakvo meso: u njegov dom stiže samo ono najbolje i to pravo iz Stekhausa, mesare čiji je on vlasnik, a nalazi se takođe na Bejkozu. Glumac je pre dve godine uz mesaru otvorio i gril restoran, što je u poslednje vreme trend u Istanbulu.