Sa ukusom

Godinama su živeli po hotelima, a onda je za svoju suprugu stvorio prekrasan dom: Ovde živi Džihan iz serije Paramparčad! (FOTO)

0
Nakon godina selidbe, popularni turski glumac je svoj dom opremio pažljivo vodeći računa o svakom detalju. No, posebnu pažnju je posvetio raskošnom vrtu koji je uredio samo za svoju suprugu.
foto: Instagram
foto: Instagram

Turska glumačka zvezda Erkan Petekaja, Džihan iz serije "Paramparčad", dugo je sa porodicom, suprugom Didem i sinom Džanom, živeo po hotelima. Nije da su to oni želeli, njegov posao im je nametao takvo rešenje, piše Lepa i Srećna. 

 

Naime, prvu značajniju seriju "Beyaz Gelincik" (Pamuk) zgodni glumac je snimao u Adani od 2005. do 2007. godine. A kako nikako nije želeo da bude razdvojen od supruge i jednogodišnjeg sinčića, jednostavno je i njih odveo u Adanu. Tamo su se opet vratili pet godina kasnije, radi snimanja "Dile".

 

Očekujete luksuz, svilu i kadifu, ali iznenadićete se: Ovde živi Bali Beg! (FOTO)

 

No da bi svom jedincu obezbedili stabilno okruženje, u međuvremenu sa na Bejkozu, četvrti na maloazijskoj strani Istanbula, kupili vilu sa velikom okućnicom, smeštenu među šumovitim brežuljcima daleko od gradske gužve.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

foto: Youtube Printscreen

 

Na spratu su spavaće soba i kupatila, a u otvorenom prizemlju velike dvospratnice nalazi se prostran salon, zatim Erkanov kutak opremljen velikim TV ekranom u kome sa prijateljima prati utakmice i strastveno navija, te kutak za njegove muzičke instrumente.

 

Obožavam da sviram, u duši sam roker, ali uopšte ne znam note," otkriva slavni glumac

Zbog čega se Bali-beg nije pojavio na venčanju bivše ljubavi: Ovo je pravi razlog (FOTO)

 

U prizemlju su i kuhinja, trpezarija i Didemin radni prostor. Ova ljupka i nenametljiva mlada žena toplih očiju snažna je podrška svom mužu, ali i sama je sklona umetnosti. O tome svedoče platna živih boja, njenih ruku delo.

 

foto: Youtube Printscreen

 

Dom porodice Petekaja opremljen je moderno, ali brojni detalji pokazuju da se u njemu poštuje tradicija istočne Anadolije, tačnije Dijarbakira. Tako se na jednom stolu obavezno nalazi činija sa voćem, bademima, pistaćima i orasima, jer to, kažu, priziva obilje.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

foto: Youtube Printscreen

 

U jednostavno projektovanom vrtu smešten je veliki bazen u kome se Erkan, inače zaljubljenik u plivanje, rado opušta, a tu je i fudbalski teren gde Džano sa drugarima i vernim psom, labradorom Šanslijem, provodi lepe trenutke.

 

foto: Youtube Printscreen

 

No pažnju gostiju najviše privlače dve stvari, organska bašta u dnu vrta i – roštilj!

 

foto: Youtube Printscreen

Odrastao sam u kući s baštom - otkrio je gkumac u emisiji Nedeljna šetnja, "Održavanje vrta i gajenje povrća tada su bili moja dužnost i zadovoljstvo, a sad se samo bavim skupljanjem plodova", našalio se, "Nema ništa lepše nego kad ujutro odem u svoj vrt i uberem povrće za doručak".

Erkan ima još jedan ritual koji je poneo iz roditeljske kuće: svako jutro na prazan stomak pojede tri masline i popije malo devičanskog maslinovog ulja. I radi zdravlja, a i radi porodične dobrobiti, kaže.

 

Znate je kao zloću iz serije Paramparčad, a svojom izjavom je izazvala pravu buru: Ne žalim što nemam decu jer... (FOTO)

 

A roštilj?

 

Pa kad mu dođu dragi prijatelji i rođaci, markantni glumac im svojim rukama ispeče meso i povrće. I to ne bilo kakvo meso: u njegov dom stiže samo ono najbolje i to pravo iz Stekhausa, mesare čiji je on vlasnik, a nalazi se takođe na Bejkozu. Glumac je pre dve godine uz mesaru otvorio i gril restoran, što je u poslednje vreme trend u Istanbulu.

 

 

makonda-tracker