kao iz mašte

140 kvadrata čistog savršenstva i veličanstvenih detalja: Zavirite u očaravajući i topli dom Vanese Šokčić (FOTO)

1
Popularna pevačica i jedna od velikih zvezda devedesetih može da se pohvali stanom na kojem bi joj pozavideli i vrhunski stručnjaci za enterijer.
foto: Aleksandar Jovanović
foto: Aleksandar Jovanović

Ceo stan, počevši od hodnika, preko kuhinje i spavaće sobe, pa do kupatila, pun je detalja - toliko da biste, kada se nađete u njemu, pomislili da ste u antikvarnici.

 

Tamne boje, kontrasti i pažljivo birani detalji: Za dom Sonje i Nikole Lazetića postoji samo jedna reč - LUKSUZ

 

Ne biste ni bili daleko od istine, budući da Vanesa voli antikvitete i da ih rado donosi iz inostranstva.

 

 

Ljubav prema starinama nasledila sam od roditelja. Oni vole antikvitete. Dok sam bila mlađa, to mi je smetalo i uvek sam ih pitala zašto kupuju te stare stvari, šta će im to, a sve što su uzimali išlo je na restauraciju. Ali s vremenom sam to zavolela. Izgleda da ono što ne volimo u mladosti, zavolimo u kasnijim godinama. Time sam se i vodila kada sam sređivala ovaj stan. Kombinovala sam stilski i moderni nameštaj. Stilski nameštaj veoma je zahtevan, naročito za one koji ne znaju kako se on održava. Mora da bude pod određenom temperaturom. Neki ljudi ne osećaju se prijatno kada vide stilski nameštaj, ali ni ja kada pojedini skaču po njemu. Prosto me srce zaboli.

 

 

Antikvitete uglavnom donosi iz Berlina.

 

Evo, priznajem da sam bolesnik po tom pitanju. Jednom sam se vraćala sa Zoricom Brunclik i Kemišem, koji mi je na aerodromu pomagao da presložim stvari, jer je sve moralo da se pakuje u ručni prtljag. To je bilo komično. Mi nasred aerodroma prepakujemo ćupove, lampe, ali šta ću kad to volim.

 

 

makonda-tracker