Ivana Selakov: Podijum za najdivnije note i ljubav

1
Pevačica Ivana Selakov i njen dečko Predrag Mirković bezrezervno uživaju u jednosobnom stanu na Novom Beogradu koji je lepša polovina ovog para do detalja ispunila sitnicama koje im znače

Kada se zbog muzičke karijere pre nekoliko godina iz rodnog Sombora uputila u prestonicu, dojučerašnja članica grupe Beauty Queens, pevačica Ivana Selakov, pristajala je na mnoge stambene kompromise dok nije našla svoj idealan krov nad glavom. Nakon pet adresa koje je promenila u centru Beograda, talentovana pevačica je odlučila da se doseli na Novi Beograd, za šta je najpresudniji bio nedostatak parking mesta za njenog četvorotočkaša. U iscrpljujućoj potrazi za odgovarajućim domom konačan izbor je prošlog oktobra pao na jednosoban stan u soliteru nadomak čuvene Fontane koji je Ivana odabrala na preporuku jednog svog prijatelja. Mada je u početku živela sama, šarmantna devojka  vrhunskih vokalnih sposobnosti nedavno je svoj životni prostor od četrdeset sedam kvadratnih metara počela da deli sa svojim momkom Predragom Mirkovićem. Vrata svog doma otvorila nam je u martu prošle godine

- Na zajednički život smo se odlučili zbog nedostatka slobodnog vremena koje smo posvećivali jedno drugome, pa smo shvatili da je jednostavnije i lepše da delimo krov nad glavom - priča Ivana.

- Volela bih da se odavde ne selimo sve do trenutka dok konačno ne kupimo naš stan što mi je ujedno sledeći cilj koji sam sebi zacrtala. Otkako sam došla u Beograd živim kao podstanar i ovo mi je već šesti stan u kojem stanujem. Pošto sam se umorila od centra grada, a i problem mi je predstavljalo to što je bilo sve manje slobodnih  parking mesta, odlučila sam da se preselim u Zemun ili na Novi Beograd. Kada sam ga konačno izabrala, moj novi dom je izgledao znatno drugačije nego što je to sada.

Praveći novi razmeštaj u stanu lepa brineta zadržala je neke komade nameštaja koje je zatekla, ali je u njega unela i mnogo ličnih detalja, koji ujedno ostavljaju i najjači vizuelni utisak čim se kroči u pevačicin dom.

- Mojih četrdeset sedam kvadrata čine ogromna soba, kuhinja sa trpezarijom, hodnik i kupatilo, a jedina mana ovog stana je ta što nema terasu. S obzirom da nije u mom vlasništvu, prostor sam preuredila onako kako je to bilo moguće. Nisam kupovala nov nameštaj jer sam zadržala postojeće plakare i garnituru za sedenje u dnevnom boravku koji nam je ujedno i spavaća soba, ali i kompletnu kuhinju koju je vlasnik stana renovirao neposredno pred moje useljenje.

 

Pored talenta za pevanje Ivana, koja je bila jedan od pratećih vokala Marije Šerifović na prošlogodišnjoj Evroviziji, poseduje i dar za uređenje enterijera, a kreativne ideje za novi  raspored detalja naprosto su se razmnožavale otkako je kročila u ovaj prostor.

- Sve lampe, police, kompjuterski sto, prekrivače, tepihe i mnoštvo drugih detalja unela sam kao svoje vlasništvo. Pošto su prostorom dominirale sumorne boje, poput braon i teget, želela sam da razbijem monotoniju sitnicama u pink nijansama. Prvo sam kupila maleni tepih za sobu, a on me je inspirisao da kupujem razne druge detalje. Predmete koji mi mnogo znače godinama nosim sa sobom iz stana u stan, a među njima je svakako plakat Đibonija čiji sam veliki fan - kaže Ivana koja do detalja opisuje svoju malenu riznicu uspomena.

- Specijalne patike za kuglanje i kuglu koje mi je dečko poklonio, kao strastveni ljubitelj ovog sporta, postavila sam na važno mesto. Pored njih je akvarijum, poklon magazina Story, koji sam dobila kao pozivnicu za party Celebrities Only. Tu je i Peđin gips koji je nosio nakon što je polomio nogu, a iako ga je nedavno skinuo, odlučili smo da ga zadržimo jer se na njega potpisalo mnogo naših prijatelja. Potom, naš prostor krase i brojne zajedničke fotografije, a u jednom uglu sobe improvizovala sam muzički studio gde pevam prateće vokale i u kojem Predrag, koji je diplomirao Internet tehnologije, izrađuje svoje sajtove sa drugom Nemanjom. Sarađivao je sa Cecom Ražnatović i kompozitorkom Aleksandrom Milutinović pa je i on neki način povezan sa muzikom. 

Trpezarija je ipak deo stana u kojem zaljubljeni par provodi najviše vremena i u kojem gotovo svake večeri udobno ugoste svoje prijatelje.

- Pošto ne volim da uveče izlazim u grad, uglavnom nam u goste dolaze prijatelji sa kojima sedimo za velikim trpezarijskim stolom. Imamo ekipu sa kojom se kartamo, ili igramo riziko i tačno se zna koje je veče za koju igru rezervisano. Pošto je u kuvanju Peđa mnogo bolji od mene, jer jednostavno uživa u kulinarstvu, kuhinja je njegov rejon. Ja svakodnevno uživam u svom malom ritualu kuvanja čaja što mi je nedavno, kao velikom ljubitelju ovog toplog napitka, drugarica Suzana olakšala jer mi je poklonila specijalni čajnik - zaključuje Ivana.

Moni Marković

 

Tekst je objavljen u 180. broju magazina Story, 3. marta 12009. godine.

makonda-tracker