Ena Popov: Toplo roditeljsko gnezdo

0
Nekadašnja voditeljka emisije Zvezde Granda i učesnica Velikog brata Ena Popov uvek je najsrećnija kada ima vremena da otputuje kod majke I oca u Novi Sad I uživa u svom devojačkom domu

U vreme dok je vodila Zvezde granda i zabavljala se sa Markom Miljkovićem, popularna Novosađanka Ena Popov otvorila nam je vrata svog doma i ispričala da svoj život deli na dva razdoblja - period pre ulaska u kuću Velikog brata i onaj posle. Po završetku najgledanijeg rijaliti šou programa, ova simpatična brineta dobila je brojne poslovne ponude, stekla novog dečka Marka Miljkovića i nastanila se u novom domu u Novom Sadu, u koji su se njeni roditelji uselili za vreme njenog odsustva. Iako je vila u kojoj su ranije živeli bila prava mala oaza mira u odnosu na sadašnji prostor od stotinak kvadrata, Ena je već na prvi pogled zavolela svoj novi stan.

- Pre nego što smo se uselili u ovaj stan, živeli smo u kući u Ulici Danila Kiša koja je imala prelepu baštu sa fontanom i mostićem, pa smo mama Milijana, tata Stevan i moj zlatni retriver Brita po čitavo proleće i leto provodili uživajući u dvorištu. Nažalost, morali smo da se iselimo, jer su u toj ulici porušene sve ostale kuće, a umesto njih se grade višespratnice. S obzirom na to da sam od rođenja stanovala tamo, nedostaje mi naš stari kutak, ali sam i ovaj stan od početka osećala kao svoj, jer smo preneli stari nameštaj tako da me detalji podsećaju na nekadašnji život. 

Najčešći gost u domu porodice Popov je Enin dečko Marko Miljković koji je uz buduću pevačicu Grand produkcije zavoleo vojvođansku prestonicu.

- Kada imamo poslovne obaveze u Beogradu, Marko i ja provodimo vreme u njegovom stanu na Novom Beogradu, međutim, bar jednom nedeljno dođemo ovde da posetimo moje roditelje. Tada se obično okupimo za stolom u trpezariji, gde uz đakonije koje nam moja mama pripremi razgovaramo o svakodnevnim događajima. Taj sto inače obožavam, jer umesto stolica ima drvenu klupu koju su mama i tata kupili kada sam ja bila mala. Sećam se da su nam za moj osmi rođendan u goste došli brojni prijatelji koji su prespavali kod nas, a ja sam morala da prenoćim na toj klupi, pošto nije bilo slobodnih kreveta.

Članovi porodice Popov u dnevnoj sobi uglavnom vreme provode samo dok gledaju televizor, a njihova omiljena emisija je Zvezde Granda koju prate i u repriznom terminu.

- Mama i tata ne propuštaju Zvezde Granda, a posle emisije moja Milijana obavezno ima komentare na moj izgled i način na koji vodim program. I pre nego što sam počela da radim u toj produkcijskoj kući volela sam da gledam Grand paradu, jer sam želela da znam nove pesme naših popularnih pevačica, a bilo mi je interesantno i da vidim njihov stajling. Nisam inače telemanijak, a u poslednje vreme najradije pogledam neki dobar film.

Pošto je njen tata Stevan obožavalac likovne umetnosti, zidove u njihovom domu krase slike koje su godinama prikupljali.

- Uz tatu je i mama zavolela slikarstvo, tako da oboje često kupuju umetnička dela. Kada sam bila mala, omiljen mi je bio akt crne žene koja u ruci drži izgužvano pismo. Sada mi se najviše sviđa slika devojke sa horoskopskim znakom Ribe, u kojem je rođena moja mama, pa joj je tata kupio za četrdeseti rođendan. Pamtim trenutak kad je u kuću ušao sa ogromnim poklonom, pa smo se svi pitali šta joj je to doneo. Iznad televizora se nalazi predstava gole žene bez glave, dar tatine majke Dragice koja živi u Kanu, a to je, inače, bio deo panoa korišćenog šezdesetih godina na Kanskom festivalu. Pored ovih slika, u našoj dnevnoj sobi su i meni najdraži detalji, poput psa od Swarovski kristala kojeg mi je tata kupio u Francuskoj. U to vreme nisam imala Britu, već dalmatinca Lunju i taj ukras me veoma podseća na njega. Obožavam i crkvice iz Moskve, koje sam pazarila u Rusiji kada sam pre nekoliko godina sa mamom bila tamo.

Osim prostranog dnevnog boravka, tu su i Enina i roditeljska spavaća soba, radna prostorija i veliko kupatilo.

- Imam klasičnu devojačku sobu u kojoj se nalaze krevet, kompjuter i različite sitnice. Među njima su i brojne plišane igračke koje sam dobila na poklon od dragih ljudi. Nisam luda za njima, pa mi je ponekad žao što troše svoj novac na njih. Jedino sam se vezala za medu iz kuće Velikog brata. Kada je Nikola bio kažnjen, morao je obučen kao beba da sedi na stepenicama ispred terase i tada je imao tog medu. Pošto je ispunio zadatak, ostali stanari su se grubo igrali sa njim i šutirali ga, a meni je bilo žao, pa sam ga uzela i počela da spavam sa njim.

Prostorija sa najmanje nameštaja je spavaća soba Eninih roditelja u kojoj se nalaze veliki krevet i dve police.

- Izuzetno mi se dopada mamina i tatina soba i volela bih da jednog dana u svom stanu imam istu odaju, koja neće biti pretrpana suvišnim detaljima i služiće mi samo za odmor. Kad dođem kod mojih, rado se opuštam u kupatilu u kojem imamo ogromnu kadu. Nadam se da ću uskoro imati džakuzi koji obožavam. Sad se relaksiram tako što upalim sveće, pustim muziku i zavalim se u neku mirišljavu kupku, pa se osećam kao u spa centru. Prija mi da se doterujem, nekada sam u stanju satima da se šminkam. Jednom godišnje obnavljam čitavu kozmetiku i tada ne izlazim iz kupatila dok ne isprobam sve kremice koje sam kupila, što me takođe smiruje. Od kada sam počela da radim, razmišljam na drugačiji način nego pre. Ranije sam znala samo da idem na piće sa društvom, međutim, sada uživam i da budem sama i ćutim, pa se ne libim da odem u našu vikendicu u okolini Novog Sada i samo u miru sedim i pijem kafu. To mi je ranije bilo nezamislivo.

Iako u stanu imaju i radnu sobu, ta prostorija članovima porodice Popov ne služi samo da u njoj obavljaju radne zadatke.

- U nju uglavnom smeštamo goste koji kod nas borave nekoliko dana. Njeni zidovi su ukrašeni slikama starog Novog Sada, koje su delo Đorđa Tabakovića. One nisu bile uramljene kada ih je tata kupio, pa im je sam nalazio okvire pošto je silno želeo da ima umetnička dela na kojima se vidi kako je nekada izgledao njegov rodni grad. Ovde se nalazi i pisaća mašina maminog dede Alekse Markesića koji je svojevremeno bio novinar Politike. On je i narodni heroj, pa glavna ulica u Sokobanji nosi njegovo ime. Omiljen mi je, ipak, stacionarni bicikl na kome sam redovno vežbala dok sam išla na fakultet. Tada sam svakog dana ustajala u osam ujutru, rekreirala se, a zatim doručkovala i odlazila na predavanja. Nažalost, trenutno sam zapostavila školovanje na Fakultetu za preduzetni menadžment, iako sam na prvoj godini imala dobre ocene. Ponude za posao koje sam dobila posle izlaska iz kuće Velikog brata dobijaju se jednom u životu, tako da sam školske obaveze ostavila po strani. To će se, naravno, promeniti čim budem imala više slobodnog vremena, jer želim da završim studije.

 

Ivana Nikolić

Foto: Vladimir Lukić

 

Tekst je objavljen u 97. broju magazina Story, 31. jula 2007. godine.

TAGOVI: Ena Popov
makonda-tracker