Rada Manojlović: Kutak za miran devojački san

40
Od kako je iz malog Četereža stigla u velegrad, pevačica Rada Manojlović pronašla je u samom srcu Vračara svoj idealni dom, čija vrata nam je otvorila pre tri godine i otkrila da u njemu preovlađuju tonovi crvenkaste boje

Kada se pre nešto više od godinu dana zbog poslovnih obaveza iz rodnog Četereža preselila u Beograd, jedna od najtalentovanijih pevačica Zvezda Granda, sve popularnija Rada Manojlović, otpočela je svoj samostalni život. Nakon što je jedan period stanovala na Novom Beogradu sa pojedinim kolegama, energična devojka se preselila u svoj sadašnji dom na Vračaru, nedaleko od velelepnog hrama Svetog Save. Trosoban stan podeljen je na prostranu dnevnu sobu, spavaću sobu, kuhinju i kupatilo, a čitav enterijer obogaćen je interesantnim sitnicama koje je Rada dobijala kao znake pažnje svojih obožavatelja. Kada je birala svoju novu adresu, ova mlada diva vodila se time što joj je strogi centar grada veoma blizu, a raspored soba bio je samo razlog više da se odmah zaljubi u svoj novi dom.

- Kad sam se preselila u Beograd, sa Dušanom Svilarom i Slobodanom Batjarevićem Cobetom sam iznajmila stan na Novom Beogradu. Posle nekoliko meseci života sa dvojicom muškaraca u tom prostoru, shvatila sam da mi je privatnost vrlo važna i zato sam rešila da se odselim iz njega. Sada, nakon dužeg vremenskog perioda, ne moram da razmišljam o tome kako ću biti obučena u svom stanu ili kada je red na mene za tuširanje - započinje svoju priču dvadesetrogodišnja umetnica.

rada_man_dom40756908_296003246.jpg

Posle duge potrage za novim prebivalištem u srpskoj prestonici, Rada je pronašla stan koji je idealno rešenje za sve njene želje i potrebe. Uz savete njene sestre Jovane i prijatelji, pevačica je pogledala nekoliko stanova, a ovaj joj je na prvi pogled prirastao za srce.

- Pogledala sam nebrojeno mnogo stanova i svakom je nešto falilo, ili su bili u staroj gradnji ili su bili loše opremljeni. Kada mi je gazdarica otvorila vrata i kada sam videla sveže okrečene zidove sa dobrim osvetljenjem i spuštenim plafonima i prelepom crvenom kožnom garniturom u središtu dnevne sobe, to mi je bio i više nego dovoljan razlog da istog trenutka kaparišem ovaj stan - odlučna je po pitanju odabira svog novog doma Manojlovićeva.

rada_man_dom40756909_723413078.jpg

Najveći deo svog slobodnog vremena uvek raspoložena pevačica provodi u dnevnom boravku gde popodne gleda televiziju i sluša muziku sa svog omiljenog kanala Pink Musica. Pred koncerte i gostovanja u raznim emisijama, najvažnija prostorija u Radinom životu postaje njena spavaća soba gde se nalazi ogledalo zakačeno preko celog zida, ispred koga se ona satima doteruje. Od raznih obožavaoca pevačica je dobila mnoštvo plišanih lutkica i cveća koje sada čuva jer u njoj bude najlepša sećanja. Zvezdi Granda je vrlo draga jedna kutijca za nakit koju je dobila od jedne porodice kod koje je bila u gostima, povodom Grand licitacije i sada u njoj čuva sve svoje dragocenosti. Ipak posebno mesto u njenom stanu i u njenom srcu zauzima kristalna figura Vini Pua koju je Rada dobila za svoj dvadeset i treći rođendan od Milana Stankovića.

rada_man_dom40760416_204705813.jpg

- Skoro nikada nisam sama ovde, jer to ne volim i nisam navikla na to. Društvo mi uglavnom pravi moja sestra Jovana koja vrlo često dolazi iz Kragujevca na po nekoliko dana, kako bi se družile, jer smo vrlo vezane - iskrena je Rada.

Na zidovima stana nalaze se slike na kojima su različiti egipatski motivi koje je u dogovoru sa vlasnicom Rada birala, jer je privlači taj istočnjački stil. Jedino mesto u domu gde Rada ne voli preterano da zalazi, jer nema puno vremena, je kuhinja.

rada_man_dom40756913_779911974.jpg

- U kuhinji imam sve što je potrebno da napravim predivnu večeru ili ručak, i dobar šporet i veliku radnu ploču, ali pošto je za pravljenje dobre hrane potrebno dosta vremena, a ja ga nemam to se ne događa često - kroz smeh dodaje vesela zvezda.

- Kupatilo sam opremila tako da mi sve bude na dohvat ruke, pošto se svi žale kako stalno kasnim jer se dugo doterujem. Tu sam pronašla mesto da odložim sve moje parfeme i šminku - nastavlja priču o svom životnom prostoru Rada.

 

Carstvo za odmor i lenčarenje, spavaća soba, bila je prostorija koju je mlada umetnica posebno opremala jer joj je dobar san ipak najvažniji. Osim velikog ogledala, tu se nalazi i ogroman francuski ležaj, kao i garderober koji je prepun najrazličitijih odevnih kombinacija.

rada_man_dom40757742_114914932.jpg

- Dok sam kupovala nameštaj koji je nedostajao u stanu, jako mi je bilo bitno da pronađem najveći i najudobniji krevet, pošto mi je dobar san najvažniji. Kupila sam ga u salonu prodavnice Forma Ideale, i čekala nekoliko nedelja da ga isporuče. Kada je stigao, bila sam je jako srećna jer je to značilo da ću napokon uspeti da se odmorim od dugih neprospavanih noći - rekla je za kraj devojka čija karijera ide uzlaznom putanjom od trenutka kada se pojavila na našoj javnoj sceni.

Aleksandra Dimiitrijević

makonda-tracker