Dragan i Ivana Mrđa: Vrt ljubavi, sloge i uživanja

0
Fudbaler Vojvodine Dragan Mrđa i njegova supruga, pop pevačica Ivana, svaki slobodan trenutak provode u luksuznoj vikendici na obali Dunava, a beg od novosadske vreve najviše prija njihovoj ćerki Srni

Posed uz samu obalu Dunava nadomak Novog Sada, gde je nakon brojnih selidbi zbog karijere svio porodično gnezdo, fudbaler Vojvodine Dragan Mrđa odabrao je za izgradnju svog drugog doma, velelepne vikendice. U njoj je uspešni sportista prepoznao savršeno mesto na kom se tokom toplih vikenda odmara sa suprugom, pop pevačicom Ivanom i ćerkicom Srnom. Potpuno ušuškana, daleko od gradske gužve, ova tročlana porodica svaki slobodan trenutak koristi za uživanje u dogodovštinama svoje jednoipogodišnje naslednice kraj bazena.

mrdjaIMG_5047_319004077.jpg

- Lokacija za vikendicu toliko je divna da smo bili veoma srećni još dok smo je gradili. Plac se nalazi nedaleko od Petrovaradinske tvrđave, a pogled iz našeg dvorišta na Dunav nestvarno je lep. On doprinosi tome da je naša mala porodična oaza idealno mesto na kojem možemo da se odmorimo i opustimo - ističe Ivana, koja je odnedavno počela da se bavi muzikom, a svoj prvi nastup imala je na muzičkom festivalu u Vrnjačkoj Banji. Motive za sve uspešnije bavljenje svojim poslom na ovom imanju nalazi i jača polovina emotivnog dvojca, Dragan, koji svoj talenat poslednjih godinu dana pokazuje u fudbalskom klubu Vojvodina.

- Čim završim trening dolazim u vikendicu, gde se osećam izuzetno opušteno i smireno, daleko od galame i saobraćajne buke - kaže Dragan.

mrdjaIMG_5020_704210836.jpg

Kućicu nalik onima iz bajke, bračni partneri opremili su kombinujući moderni i tradicionalni stil. Dnevnom sobom dominira kontrast jarkih boja, a udobnu crvenu garnituru za sedenje smestili su pokraj kamina. Njena intenzivna nijansa odlično se uklopila uz crno-bele tapete na susednom zidu gde je smešten veliki plazma televizor.

mrdjaIMG_5027_994783017.jpg
- Mada je postao trend da enterijeristi sređuju domove, ja smatram da prostoru u kome boraviš moraš da daš lični pečat. Zato smo Dragan i ja naš životni prostor uređivali usklađujući zajedničke ideje. Moja mama završila je fakultet za dizajn, pa je dobar deo stvari u ovom enterijeru njenih ruku delo. Sve to zajedno ovom prostoru dalo je dušu - kaže Ivana kojoj se posebno dopalo to što su po predlogu njene mame kombinovali jarke i nežne tonove koji prostorijama daju toplinu, a istovremeno doprinose i da enterijer bude savršen za relaksaciju.

 - Mada unutrašnjost vikendice obiluje jakim kontrastima, bela i bež boja doprinose njenoj vedrini. Vrt pun zelenila upotpunjuje utisak bajkovitog doma o kome smo dugo maštali - objašnjava Dragan, čija supruga ipak više uživa u unutrašnjosti kuće.

mrdjaIMG_5049_756671094.jpg

- Ono o čemu sam godinama sanjala gledajući filmove u kojima ukućani provode večeri pored vatre, sada mogu da osetim na svojoj koži. Zimi uživam da sedim pored kamina i čitam knjigu, dok leti to radim pokraj bazena. Srna je već velika pa nam je sa njom svaki dan sve zanimljiviji, a kako je i prošlog leta sa samo četiri meseca ulazila u bazen, nadamo se da će se ove sezone još više osloboditi u vodi.

Na prvom spratu vikendice nalaze se dve spavaće sobe i kupatilo. Svaka od soba za spavanje opremljena je drugačije, pa dok je jedna u intenzivnim bojama, za drugu su odabrani nežni tonovi.

mrdjaIMG_5043_940227636.jpg

Ivana i Dragan posebno su srećni što su uspeli da pronađu sve detalje za kupatilo kako bi ono bilo baš onakvo kakvo su želeli. Za ovu omiljenu prostoriju unutar doma odabrali su ogroman džakuzi.

mrdjaIMG_5039_280067403.jpg

U vikendici nema mnogo detalja s obzirom na to da porodica Mrđa stanuje u luksuznom stanu u Novom Sadu, pa u njemu čuvaju sitnice koje su im posebno drage i koje ih podsećaju na period kada su živeli u Belgiji i Rusiji.

mrdjaIMG_5054_462667688.jpg

- Ovde se uglavnom nalaze Srnine igračke, pa je dvorište prepuno njenih šlaufa za kupanje, tobogana i drugih sitnica. Dok je Dragan na treningu nas dve uživamo igrajući se u dvorištu, a pošto je prohodala naša mezimica obožava da trči i igra se na travi.

mrdjaIMG_5013_446984616.jpg
Dvorište je takođe omiljeno mesto okupljanja Ivaninih i Draganovih prijatelja. Tu organizuju roštilj ili mini turnire u vaterpolu.

- Ivana više voli da uživa pored bazena, sunča se i razgovara sa prijateljicama, nego da se u našem bazenu igra vaterpolo, ali sam ja uprkos tome već ugovorio nove termine za mini turnir. Ipak, uvek nađemo kompromis - kroz osmeh zaključuje Dragan.

 

 

 

Ksenija Konić

Foto: Petar Đorđević

Tekst je objavljen u 193. broju magazina Story, drugog juna 2009.

makonda-tracker