prosto neverovatna

Čudesna žena Holivuda: Od devojke sa puškom u ruci do zvezde svih crvenih tepiha

0

Ona je jedna od najautentičnijih holivudskih zvezda. 

Gal Gadot
Gal Gadotfoto: AFP / AFP / Profimedia

Izraelka Gal Gadot je jedna od najplaćenijih holivudskih glumica, koju je možda najviše proslavila uloga u filmu "Wonder woman".

 

Ova lepotica je u svet sedme umetnosti došla iz manekenstva, a ima veoma zanimljivu životnu priču.

 

Više puta je isticala da je njen deka bio u logoru Aušvic u Drugom Svetskom Ratu, a da ona sama vuče poreklo od Jevreja od Poljske, Austrije, Nemačke i Češke.

 

Gal je sa samo 18 godina bila proglašena za Miss Izraela, ali nije tada uradila ono što bi uradile njene američke koleginice.

 

Ona je prekinula svoju karijeru na dve godine kako bi otišla u vojsku, što je obaveza svih žena u Izraelu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

Nakon završenog vojnog roka, Gal se polako vraća u manekenske vode, ali i ulazi u filmske. Prvu značajniju ulogu imala je u jednom nastavku serijala Paklene ulice.

 

Nakon toga sledi njena najpoznatija uloga, koja joj je donela najveću slavu i zaradu, u filmu "Wonder woman", a onda u hitu „Batman vs Superman“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

Malo je falilo da Gal dobije ulogu u još jednoj velikoj franšizi, onoj o Džejmsu Bondu. Međutim, tu rolu je ipak dobila Olga Kirilenko. Interesatno je da Gadotova je jedna od onig glumaca koji i u izuzetno teškim scenama ne koristi kaskadere.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

Da li zbog odslužene vojske ili nečeg drugog, tek ona sve svoje scene glumi sama. Zbog uloge čudesne žene je čak išla na časove mačevanja kung fua i kikboksa.

 

Magazin Time je svrstao u svoju listi top 100 najmoćnijih ljudi na svetu, a na Forbsovoj listi se našla na rećem mestu najplaćenijih glumaca današnjice. U tome je dosta pomogao njen honorar od 20 miliona dolara za filmu „Red Notice“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

Na privatnom planu Gal je u braku za zemljakom Jaronom Versanom od 2008. godine. On je arhitekta, a njih dvoje imaju tri ćerke.

 

 

makonda-tracker