Indira Radić: Dupleks u kojem caruje tišina

15
Pre dve godine pevačica Indira Radić otvorila nam je vrata svog luksuznog stana smeštenog u šumama opasanom Golf naselju koji je uz pomoć enterijerista uredila tako da ispunjava i potrebe njenog sina Severina i majke Rose
Indira Radić
Indira Radić

Dom folk pevačice Indire Radić nalazi se u jednom od najlepših krajeva Beograda, Golf naselju, skriven daleko od velegradske gužve i buke. U prostranom stanu na dva nivoa pevačica svoj mir deli sa sinom Severinom i majkom Rosom. Suncem obasjani enterijer kojim pored dosta dnevne svetlosti vedrinu daju i svetli tonovi zidova, kroz velike prozore ima poglede na obližnje parkove, proplanke i reku Savu koji okružuju zgradu.

 

- Dok sam kao podstanar još 1996. godine stanovala u zgradi preko puta, svakodnevno sam gledala kako se zida ova u kojoj danas stanujemo. Maštala sam da jednog dana budem vlasnik stana na njenom poslednjem spratu, iako tada nisam imala materijalnih mogućnosti da sebi priuštim taj luksuz. Međutim, kada sam 2001. godine odlučila da kupim stan,  agent za nekretnine me je sasvim slučajno dovela baš na ovu lokaciju. Bio je to trenutak kada sam znala da će ovo mesto postati moj dom - priča pevačica.

Prijatan komšiluk, svež vazduh i vetrić koji neprestano pirka sa svih strana jesu ono zbog čega Indira i njen osamnaestogodišnji sin ne bi mogli da zamisle svoj život u nekom drugom delu prestonice. Činjenica da kolima stižu do centa grada za samo petnaestak minuta razlog je više zbog koga su oboje zaljubljeni u Golf naselje.

- Veoma nam je važno to što iako ne živimo u užem centru grada, ovde imamo sve što nam je potrebno, brojne prodavnice, teretanu, parkove, a i moja škola se nalazi nedaleko od naše zgrade - ističe Severin čija se mama trudila da sto sedamdeset kvadratnih metara životnog prostora oprema postepeno, deo po deo, želeći da stan u svom konačnom izdanju izgleda onako kako ga je ona zamišljala još dok je bila devojčica. S namerom da ima stručnu pomoć prilikom odabira nameštaja, Indira je sve potrebne savete oko sređivanja doma pronašla u agenciji koja se bavi uređivanjem enterijera.

- Arhitekti koji mi je sve vreme pomagao oko uređenja stana detaljno sam opisala šta želim počev od stepenica, parketa, kuhinjskih elemenata i nameštaja. Pošto u Beogradu nisam mogla da pronađem baš sve što mi je bilo potrebno, neke garniture za sedenje dopremila sam i iz Italije. Iako smo unapred zamislili kako će sve da izgleda, tokom trajanja radova često sam menjala mišljenje kako bih svaki kutak u kući dovela do savršenstva - kaže Indira.

 

 

Pošto zbog posla kojim se bavi često putuje, suveniri i razne sitnice nezaobilazni su deo koje Indira uvek iznova unosi u svoj stan. Sve te uspomene za pevačicu predstavljaju pravo malo blago koje je uvek podseti na neke lepe trenutke. Na prostranoj terasi, na kojoj preko leta provodi najviše vremena, Indira je postavila i malu fontanu čiji je žubor uvek opusti i smiri, ali se ipak najbolje oseća u svojoj sobi kojom preovladavaju svetle nijanse.

- Iako često sedim na terasi, najlepše mi je u mojoj sobi u kojoj osim kreveta, ormara i stočića za šminkanje nemam ništa. U njoj uz dobru knjigu ili dopisivanje putem Interneta sa prijateljima i fanovima provodim i po nekoliko časova dnevno - otkriva pevačica koja je zidove svog doma ukrasila brojnim slikama koje veoma voli i razna priznanja koje je dobijala u karijeri. Ipak, posebno mesto u njenom srcu od svih predmeta u domu zauzimaju dva kamenčića koja za nju imaju neizmernu vrednost.

 

 

- Pored svih materijalnih stvari i stilskog nameštaja u koji sam dosta uložila, važno mesto u mom domu zauzimaju dva kamenčića koja se nalaze na noćnom stočiću u mojoj sobi. Skupljanje kamenja po plažama mi je hobi, a iako ih imam mnogo, ova dva su mi posebno draga. Jedan sam pronašla u blizini manastira Ostrog, gde sam ga i osveštala, dok mi je drugi poklonila jedna šestogodišnja obožavateljka za sreću - naglašava Indira.

Opremanje sinovljeve sobe Indira je prepustila samo njemu, a Severin se potrudio da ona bude što funkcionalnija zbog čega u njoj nema mnogo nameštaja i suvišnih predmeta. Po istom principu, da je sve nadohvat ruke i praktično, opremljena je i kuhinja, dok su neki njeni elementi postavljeni i na terasi i koriste se tokom letnjih meseci. Zbog svog izgleda i pozitivne energije koja se oseća u svakom njegovom delu, Indirin dom omiljeno je mesto za sastajanje njenih najbližih prijatelja.

- Ovo je oaza mira koju sam napravila za sebe i svoju porodicu pa njegova vrata otvaram isključivo bliskim i iskrenim prijateljima čija mi energija prija. Često mi se dogodi da pozovem prijatelje na gibanicu i pivo ili vino i da sedimo do kasno u noć razgovarajući o svakodnevnim temama. To su obično mnogo lepša druženja od onih koja zakažemo u nekim luksuznim restoranima ili klubovima - završava Indira.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 213. broju magazina Story, 20. oktobra 2009. godine.

 



makonda-tracker