Zoran Radojković Pile: Između stvarnosti i mašte

3
Ideje oko uređenja enterijera voditelj Zoran Radojković Pile i njegova supruga Ana pretočili su u delo kada su pre pet godina kupili stan u naselju Mirijevo i u njemu stvorili savršene uslove za odrastanje svojih ćerki Sare i Jane
Zoran Radojković Pile
Zoran Radojković Pile

Jedan od učesnika rijalitija Dvor na TV Pink, voditelj i diplomirani novinar Zoran Radojković Pile zajedno sa suprugom Anom i ćerkama Sarom i Janom svoj mir pronašao je u prestoničkom naselju Mirijevo, u koje se sa porodicom doselio pre pet godina. Stan od sedamdeset kvadratnih metara šarmantni voditelj i njegova draga prvi je koji su kupili nakon dugogodišnjeg podstanarskog života. Uz pomoć saveta arhitekte u potpunosti su izmenili njegov enterijer. 

- Na početku našeg zajedničkog života dok smo bili podstanari promenili smo na desetine stanova sve dok nismo pronašli ovaj koji nam se učinio idealnim za nas. Iako znamo da postoje i atraktivnija naselja poput Senjaka i Dedinja, Mirijevo nam se dopalo zbog savršenog mira koji je potreban za porodični život kao i zbog bujnog zelenila koje ga u toplim mesecima čini pravim malim rajem. Osnovna škola koju pohađaju naše ćerke nalazi se na svega nekoliko stotina metara od naše zgrade, ali ipak smatram da Mirijevu nedostaju sportska dvorana, zatvoreni bazen i dom kulture, kako bi mladi bili u prilici da svoje vreme provode na što kvalitetniji način - počinje Zoran, koji je u dogovoru sa svojom izabranicom odmah nakon useljenja odlučio da potpuno promeni prvobitni izgled stana.

- Konsultovali smo se sa arhitektom koji nam je preporučio kako da redizajniramo prostorije i uputio je majstore šta konkretno da rade kako bi naše želje sproveli u delo. Porušili su sve pregradne zidove jer nam je želja bila da nam dnevni boravak, kuhinja, trpezarija, radna soba i hodnik budu iz jednog dela. U toj centralnoj prostoriji odvija se naš svakodnevni život. Vrata smo smatrali suvišnim, pa smo ih zadržali samo na spavaćim sobama i kupatilu. Mi smo vesela porodica koja voli da se druži i da svi u svakom trenutku budemo na okupu. Zato su na nosećim unutrašnjim zidovima ostavljeni otvori koji daju osećaj većeg prostora i omogućavaju da iz svakog kutka vidimo šta se dešava u drugom delu stana - objašnjava Ana podržavajući ideju svog supruga za preuređenje stana.

Koliko je Pile bio angažovan oko grubih radova unutar stana, toliko se njegova lepša polovina angažovala oko izbora nameštaja.

- Bilo nam je važno da zidovi budu veselih boja, što kompletnom enterijeru daje živost i mami da se što duže zadržimo kod kuće. Ana je zajedno sa dizajnerima nameštaja iz fabrike Drvoprof dogovarala kako će da izgleda naša kuhinja i koje će boje biti njeni elementi. Ponosan sam na nju jer ima smisla za uređenje enterijera, a konačan izgled našeg doma mnogo mi se svideo jer je moderan i lep. Majstori iz iste fabrike radili su nam i američke plakare u hodniku čija je površina obložena ogledalima koja prostor dodatno čine većim. Planiramo da trpezariju od kuhinje odvojimo malim šankom. Njega ću da napravim sam, što sam tokom boravka na Farmi pokazao da umem. Našim ćerkama smo pored ogromnih polica sa knjigama napravili i specijalni radni sto za dve stolice - kaže Pile koji u naredne tri godine planira da se sa porodicom preseli u veći stan, koji bi im dodatno olakšao život, a njegovim ćerkicama obezbedio što bolje uslove.

Neobični dom ispunjen je detaljima koje su supružnici donosili sa brojnih putovanja.

- Trudili smo se da prostor ulepšamo zanimljivim sitnicama koje smo kupovali u zemljama i gradovima koje smo posećivali. Uvek kada ih pogledamo setimo se vremena koja su za nama, a divne uspomene nikada ne bi trebalo da se zaborave. Zidove smo ukrasili slikama čiji su autori članovi naših porodica. Čini mi se da su i naše ćerke nasledile talenat za slikanje od tih bliskih rođaka. Veoma nam je drag devojački sanduk koji se nalazi u dnevnoj sobi. Kupili smo ga pre tri godine u etno selu Sirogojnu. Knjige koje zauzimaju čitav jedan zid naša su omiljena razonoda, a iz dana u dan imamo ih sve više. Osim toga, u kući se nalaze i mnoge starudije koje smo uzimali i donosili od naših predaka. To su uvek efektni ukrasi koji su se odlično uklopili u naš šareni prostor - završava Ana, koja sa Zoranom stalno kupuje nove detalje i oplemenjuje životni prostor.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 221. broju magazina Story 15. decembra 2009. godine.

makonda-tracker